Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medved o rekonstrukciji vlade

Medved neće komentirati status Miloševića: "Odluku i odgovornost donosi premijer"

Andrej Plenković i Tomo Medved prisustvovali uklanjanju ruševina u centru Petrinje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
01.04.2022.
u 12:17

Komentirajući medijske spekulacije o spajanju ministarstava branitelja i obrane, Medved je podsjetio na svoja ranija stajališta da Ministarstvo branitelja treba nastaviti djelovati u sadašnjem formatu

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nije u petak htio komentirati budući status potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, istaknuvši da je premijer Andrej Plenković najavio da će provesti rekonstrukciju Vlade, a premijer snosi odgovornost i donosi konačnu odluku.

- Milošević je gotovo svakodnevno uključen sa mnom u sve aktivnosti ovdje na Banovini. Ne bih komentirao njegov status, predsjednik Vlade prije nekoliko dana jasno je najavio da će provesti rekonstrukciju Vlade, sve detalje glede toga i konkretnih kolega neću komentirati - rekao je Medved novinarima u Glini.

Pozvao je na strpljenje u vezi novih imena u Vladi naglasivši da premijer Plenković ima odgovornost i donosi konačnu odluku. Komentirajući medijske spekulacije o spajanju ministarstava branitelja i obrane, Medved je podsjetio na svoja ranija stajališta da Ministarstvo branitelja treba nastaviti djelovati u sadašnjem formatu.

- Starenjem populacije branitelja pred Ministarstvom se svakodnevno otvaraju novi izazovi, moramo pronalaziti modele kako pomoći braniteljima u redovnom funkcioniranju i životu. Stoga Ministarstvo branitelja treba kao zasebno ustrojstveno tijelo u Vladi ostati realizirati svoje programe i misiju - kaže Medved.

Izrazio je sućut obitelji i suborcima povodom smrti umirovljenog generala-pukovnika Đure Dečaka.

- On je jedan od simbola Domovinskog rata i obrane domovine. Na poseban način dao je svoj doprinos u najtežim danima Domovinskog rata, njegov doprinos ostat će trajno zabilježen - rekao je Medved.

VIDEO Ministar Medved čestitao premijeru na prinovi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:07 01.04.2022.

Kazališna družina mjenja scenarij, zeko bjelonožić će zamjeniti medu. The Show Must Go On!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije