Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u australiji

Među žrtvama napača u Sydneyju su i kći milijunaša i majka dvoje djece: 'Kupila je vjenčanicu tek prošli tjedan'

AUSTRALIA-SYDNEY-SHOPPING CENTER-ATTACK-MOURNING
Foto: Ma Ping/XINHUA
1/3
14.04.2024.
u 12:47

Pet od šest osoba za koje je potvrđeno da ih je ubio Joel Cauchi iz Queenslanda su žene. A od 17 izbodenih osoba 14 su žene.

Zaštitar, kći poslovnog čovjeka, novopečena mama i majka dvoje djece među žrtvama su subotnjeg užasnog napada nožem u Westfield Bondi Junctionu u Sydneyju u Australiji. Pet od šest osoba za koje je potvrđeno da ih je ubio Joel Cauchi iz Queenslanda su žene. A od 17 izbodenih osoba 14 su žene.

Pikria Darchia (55) postala je peta žrtva koja je javno identificirana u nedjelju navečer. Njezina je obitelj tražila privatnost. Majka dvoje djece Jade Young imenovana je kao žrtva ranije u nedjelju. Young (47), koja je radila kao arhitektica, bila je članica spasilačkog kluba Bronte Surf Life Saving. "Mnoge članove kluba je pogodila smrt naše Jade. Ovaj tragičan događaj utjecat će na svakoga od nas. Potičemo vas da potražite podršku obitelji, prijatelja, kolega članova kluba", poslao je danas klub poruku članovima, a prenosi News.com.au

Jedina muška žrtva koja je ubijena u užasnom napadu identificirana je u nedjelju poslijepodne kao Faraz Tahir. Muslimanska zajednica Ahmadiyya upamtila je ovog 30-godišnjaka kao "predanog zaštitara koji je tragično izgubio život dok je služio javnosti tijekom ovog napada".

"Faraz Tahir je potražio utočište u Australiji prije samo godinu dana, bježeći od progona u svojoj rodnoj zemlji Pakistanu. Ubrzo je postao dio naše zajednice, poznat po svojoj nepokolebljivoj predanosti i ljubaznosti. Naše misli i molitve su s Farazovom obitelji i voljenima u ovom teškom trenutku, kao i sa svim drugim žrtvama i njihovim obiteljima. Izražavamo najdublju sućut", stoji u priopćenju muslimanske zajednice.

VEZANI ČLANCI:

Kći milijunaša biznismena Johna Singletona ranije je navedena kao još jedna od žrtava. Dawn Singleton (25) bila je u trgovačkom centru kada ju je napadač Joel Cauchi izbo nožem. Dawn je bila asistentica za e-trgovinu u dućanu White Fox Boutique, a prethodno je studirala digitalne i društvene medije.

"Tijekom vikenda izgubili smo ne samo zaposlenika već i nekoga koga smo doživljavali kao člana obitelji. Svi smo shrvani ovim gubitkom. Dawn je bila draga osoba dobrog srca koja je imala cijeli život pred sobom. Bila je stvarno nevjerojatna. Izražavamo sućut njezinom partneru, obitelji Singleton i njezinim prijateljima", oprostila se trgovina od svoje zaposlenice.

Singleton se ove godine trebala udati za svoju "ljubav iz djetinjstva". Neimenovana prijateljica rekla je za Daily Telegraph da je "otišla kupiti šminku u Chanelu za svoje vjenčanje" kada je napadnuta. "Kupila je svoju vjenčanicu tek prošli tjedan", dodala je. Još jedna prijateljica, Jade O'Connor, napisala je u počasti na Facebooku da bi "trebala pisati tvoj govor na vjenčanju". "Umjesto toga sjedim ovdje i jecam slažući se s time kako život nije fer što te više nema", napisala je O'Connor.

Mlada majka Ashlee Good (38) podlegla je ozljedama u bolnici u subotu navečer. Njezina devetomjesečna kći također je izbodena u stravičnom napadu. Ona je i dalje u bolnici u Sydneyju, u ozbiljnom, ali stabilnom stanju. 

"Tugujemo zbog gubitka Ashlee - prekrasne majke, kćeri, sestre, partnerice, prijateljice, izvanredne osobe. Želimo izvijestiti da je beba nakon višesatne operacije u stabilnom stanju. Jako smo zahvalni na stručnoj brizi i pažnji medicinskog tima u Dječjoj bolnici u Sydneyju", izjavila je tugujuća obitelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije