Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak istrage

Među nekolicinom Britanaca traže se Breivikovi pomagači

\'Norwegian Anders Behring Breivik, the man accused of a killing spree and bomb attack in Norway, sits in the rear of a vehicle as he is transported in a police convoy as he is leaving the courthouse
AFP/Pixsell
02.09.2011.
u 13:50

Istražitelji su objasnili da nisu pronašli dokaze kako je Breivik imao suradnike, ali tu mogućnost još nisu isključili

Norveška policija ispitat će još nekolicinu britanskih državljana, javlja Telegraph, kao dio istrage o masakru koji je u srpnju počinio Andreas Behring Breivik. Paal-Fredrik Hjort Kraby, norveški tužitelj, potvrdio je da je policija u prošlotjednom razgovoru s Paulom Rayem, britanskim protuislamskim blogerom i osnivačem desničarske Engleske lige za obranu, doznala imena još nekoliko osoba važnih za istragu.

Istražitelji su objasnili da nisu pronašli dokaze da je Breivik imao suradnike, ali tu mogućnost još nisu isključili. Potvrdili su da će razgovore s britanskim državljanima obavljati u Norveškoj i Velikoj Britaniji.

Breivik je posljednji put ispitan u srijedu, a istražitelji su se fokusirali ne njegov 1500 stranica dug manifest, mentora kojeg naziva "Lavlje srce", samozvanu vezu s grupom nazvanom "Vitezovi templari" te potencijalnim vezama u Velikoj Britaniji. Breivik i dalje tvrdi da je njegov manijakalni pohod u kojemu je 22. srpnja ubijeno 77 ljudi samo dio misije križara današnjice koji će početi europsku revoluciju i spriječiti dominaciju islama te upozorava kako su i njegovi istomišljenici spremni za napad.

Komentara 3

OB
-obrisani-
14:57 02.09.2011.

mamlazi sasavi-najbolje da ih nije imao i sve je sam radio, onda bi bio prije krepav nego to sve objavio

TO
Toni50
15:57 02.09.2011.

Među nekolicinom Britanaca traže se Breivikovi pomagači, ako se odluče dobro da traže nači če se još i Toni Blaeher stari ker na optuženičkoj klupici !

BA
BandaZG
01:19 04.09.2011.

Odličan način za obračun s neprijateljima. Samo kažu da su povezani s Breivikom i nema im spasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije