Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izrael

Među hakerima koji su zlorabili kreditne kartice Izraelaca i Hrvati

MasterCard kartica
Arhiva VL-a
05.01.2012.
u 16:16

Zbog hakiranja zasad je ukinuto nekoliko desetaka tisuća kreditnih kartica korisnicima u Izraelu, a sve je počelo u ponedjeljak kada su posjetitelji web-stranice One’s preusmjereni na stranicu Pastebay.com

Među hakerima koji su odgovorni za objavljivanje povjerljivih informacija o kreditnim karticama stotina tisuća Izraelaca navodno su i Hrvati, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, zbog hakiranja zasad je ukinuto nekoliko desetaka tisuća kreditnih kartica korisnicima u Izraelu, a sve je počelo u ponedjeljak kada su posjetitelji web-stranice One’s preusmjereni na stranicu Pastebay.com gdje ih je dočekala poruka hakera, koji je sebe nazvao xOmar 0, da preuzmu datoteku koja je sadržavala hakirane podatke.

– Odlučili smo svijetu dati dar za Novu godinu: osobne podatke 400 tisuća Izraelaca – napisao je jedan od hakera. Osim Hrvata, među hakerima su i državljani Kuvajta i Saudijske Arabije.

Cijeli tekst čitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 5

RS
roland_song
18:18 05.01.2012.

a kako to ovaj novinar zna da su i hrvati, tu nam tajnu nije tjeo otkrit.

Avatar amore
amore
21:45 05.01.2012.

Taj je Hrvat kao i one što su krale starce u Španjolskoj s Hrv.putovnicom...I to još s državljanima Kuvajta i Saud. Arabije, zna se tko je opsjednut Izraelom i židovima, Hrvati sigruno nisu...

MA
maxell
08:53 06.01.2012.

MOSSAD ce sigurno posjetit novinra koji je napisao ovaj clanak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije