Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz zatvora pokrenuo spor

Medanić traži od odvjetnice Asje Piplović da mu vrati 400.000 eura

10. 11. 2008., Zagreb - Pocelo je sudjenje optuzenima za sudjelovanje u akciji Maestro na Zupanijskom sudu na Zrinjevcu. Tajna akcija Maestro trajala je preko godinu dana, a obuhvatila je 20 osoba i sakupila 40 tisuca informacija o nelegalnom djelovanju.
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
25.04.2016.
u 16:25

Osim što ju je tužio za prijevaru, prijavio ju je i za zloporabu

Crn da crnji ne može biti – takvim su ga, tvrdi Šime Medanić, učinili mediji pa njegovim tvrdnjama da mu je bivša odvjetnica Asja Piplović ostala dužna 380.000 eura nitko nije povjerovao. I kaznena prijava i prijava Odvjetničkoj komori bile su odbačene, no Medanić nije odustao pa je bivšu odvjetnicu i njezina sina tužio zbog prijevare i pravdu istjerao. Nije ga u tome spriječilo ni to što je iza rešetaka, u kaznionici u Lepoglavi, gdje služi kaznu od 40 godina zatvora zbog naručivanja ubojstva svoje sestre Slavice. Već je prije odležao dvanaest godina jer je naručio ubojstvo bivšeg ministra turizma Antuna Marcela Popovića, a dok je zbog toga robijao, naručio je ubojstvo sestre pa ga je javnost prozvala “mozgom za naručena ubojstva”.

Novac nije na računu

Nakon što se sud u Varaždinu lani u listopadu za postupak po Medanićevoj privatnoj tužbi proglasio nenadležnim slučaj je preuzeo Općinski sud u Bujama, a već na prvom ročištu postignuta je nagodba kojom je uvažen Medanićev cjelokupni tužbeni zahtjev pa se odvjetnica obvezala svom bivšem klijentu u roku mjesec dana isplatiti 299.210 eura i 610.786 kuna uvećano za zatezne kamate od početka 2013. Uz to, dužna mu je namiriti i parnični trošak od 72.125 kuna. Rok za uplatu prošao je u prosincu lani, ali novca, piše Medanić iz Lepoglave, nema na računu njegove opunomoćenice, odvjetnice Marije Budimir iz Pule.

– Na raspravi u Bujama Asja Piplović priznala je sve moje tužbene navode, a radi se o tome da je protupravno prisvojila oko 400.000 eura zloporabom ovlasti koje je imala dok je zastupala moje interese i temeljem njezina priznanja sklopljena je nagodba – piše Medanić.

Dodaje da je priča koju je prije “prodala” o tome da mu je čuvala novac jer nije imala njegovu uputu o načinu uplate, a usto i tvrdnja da je odbio primiti novac na račun zatvora “čista izmišljotina”. Medanić opovrgava i tvrdnje A. Piplović da je bez obzira na njegovu tužbu zbog prijevare ostala njegova braniteljica u postupku u kojem je optužen da je naručio likvidaciju ubojice svoje sestre Nikole Grbića, a za što je u studenome 2013. oslobođen na pulskom sudu, ali je predmet po žalbi još uvijek na Vrhovnom sudu.

– Punomoć sam joj otkazao još u lipnju 2013. Ima li logike da se tužim s njom, a da me ona brani? – pita se Medanić.

Odbacivanje kaznene i prijave Odvjetničkoj komori protiv odvjetnice koja ga je, tvrdi, pokrala, Medanić naziva “zataškavanjem “ jer je u pitanju bio Šime Medanić – crn da crnji ne može biti. Odvjetnica Piplović sada o slučaju ne želi govoriti.

Najbogatiji zatvorenici

I dok čeka svoj novac, a pitanje je kada će ga dobiti jer je po svemu sudeći dok je bio “na čuvanju” potrošen, a ovrhom koju je pokrenuo teško da će se uspjeti naplatiti jer su računi odvjetnici blokirani drugim, milijunskim ovrhama, Medanić je podnio još jednu kaznenu prijavu protiv A. Piplović. Prijavio ju je da je kao njegova odvjetnica zlorabila njegovo povjerenje pa očekuje da se i zbog toga pokrene istraga.

Kako stvari sada stoje, Medanić, koji bi se s ovim novcem u džepu, ako se izuzmu optuženici iz milijunskih korupcijskih afera, svrstao među najbogatije stanare hrvatskih zatvora, mogao bi na kraju ostati “kratkih rukava” iako je pravdu istjerao. Možda, jednog dana, uspije doći do dijela svoga novca, najviše 800.000 kuna, iz police osiguranja od odgovornosti Asje Piplović jer mu je svojim postupanjem nanijela štetu.•

>> Hoće li Š. Medanić biti prvi Hrvat osuđen na dvije maksimalne kazne

>> Medanić zbog novca dignuo tužbu protiv odvjetnice

Komentara 6

LE
LeonardS
16:48 25.04.2016.

E teško je protiv odvjetnica, ja se već natežem sa odvjetničkom prevaranticom koja mi je zadržala novce od pravomoćne presude i posla , iz Pule A.K. no općinski državni odvjetnik odbacuje prijavu iako je grafolog dokazao da nije moj potpisis i niz drugih pojedinosti, pa sam morao ga prijaviti uskoku, ima niz prevarantskih dijela pa opet im daju imunitet , kako bi se reklo, uz časno obavljanje policiji uvjek negdje zapne, da li neznanje ili namjera , možemo nagađati

Avatar Germanicus I
Germanicus I
16:54 25.04.2016.

LeonardS...kakvo Pravosuđe takvi i odvjetnici ....uz časne iznimke sve su to teški kriminalci i ološ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Mene je odvjetnik iz Zagreba zastupao vezano za sudar ...sve mije bilo nakon kratkog vremena sumljivo jer sam shvatio da on radi protiva mene i u korist Euroherca!Kad sam mu upao u ured i postavio se tako da je shvatio da će stvar za njega završiti loše Euuroherc je pristao na nagodbu i isplatu odštete!

Avatar maxist
maxist
17:49 25.04.2016.

žmikanje vina iz kamena..? ...bankarica od fratra, liječnica -prijateljica vlasnika Dinersa, ...sve likovi koji dobivaju "na lijepe oči" od čoravih likova.....!!.....i još ih zakon brani u njihovom statusu "nevinosti"....Svi su Hr zakoni pisani od sponzora po narudžbi za najgore od najgorih......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije