Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobođeni talibani

McCain: Pustili ste teroriste

John McCain
DPA/PIXSELL
02.06.2014.
u 23:33

Oslobođeni talibani koji su zamijenjeni za američkog vojnika Bergdahla zrakoplovom su prebačeni u Katar

Ne stišavaju se reakcije nakon oslobađanja američkog vojnika Bowea Bergdahla iz talibanskog zarobljeništva u Afganistanu u kojem je proveo pet godina. U zamjenu za njegovo oslobađanje Amerikanci su pustili petoricu visokorangiranih talibana koje su držali zatvorenima u Guantanamu još od 2002. godine, što je naišlo na žestoku osudu posebno iz redova republikanaca. Senator John McCain optužio je Baracka Obamu da je svojim potezom ugrozio nacionalnu sigurnost SAD-a jer je pušteno pet vrlo opasnih i rizičnih osoba.

Republikanci upozoravaju da je prekršeno pravilo o nepregovaranju s teroristima i da su puštene osobe možda odgovorne za smrt tisuća ljudi, a sada se ponovno mogu priključiti terorističkim postrojbama. S druge strane američki ministar obrane Chuck Hagel odgovara da se nije pregovaralo s teroristima jer je Bergdahl bio ratni zarobljenik i da je ovo prihvatljiv način oslobađanja američkog vojnika. Iz Guantanama su pušteni Khawali Khairkhwa, Mullah Mohammad Fazl, Mullah Norullah Nori, Abdul Haq Wasiq i Mohammad Nabi Omari, bivši visoki talibanski dužnosnici.

>> Bowe Berghdal - heroj ili dezerter?

Komentara 5

LD
lopov drpiga
09:19 03.06.2014.

ovaj mccain je karikatura... kad je preko turske granice prešao u siriju da bi dao podršku pobunjenicima slikao sa otmičarima libanonskih novinara... tko zna možda su otmice normalna stvar u njegovoj zemlji :)))

KI
Kissinger
15:22 03.06.2014.

nema većeg teroriste(verbalnog) od tog republikanca.moj McCain nikako da shvatiš -prošla su vremena kad ste vi mogli raditi što ste htjeli.

LD
lopov drpiga
08:28 04.06.2014.

Svakako Mccain je blesaviji, što je i za očekivati nakon toliko godina provedenih u ratnom zarobljeništvu Vietkonga... Nadam se samo da redovno uzima terapiju jer ima visok položaj, a puca na agresiju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije