Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što Penavi znači vukovarska Hrvatska?

Mažar: U gradu imamo sukobe djece, prosvjede roditelja, čudne projekte, kao i rekordno smanjivanje proračuna...

Zagreb: Nikola Mažar o današnjem glasovanju u Saboru
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
02.04.2024.
u 09:29

"Gradonačelnik proziva HDZ radi zapošljavanja preko članskih iskaznica, a javna je tajna da je situacija u Vukovaru još i gora kada je riječ o zapošljavanju članova Domovinskog pokreta"

U svojim predizbornim izjavama predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava spominje "vukovarsku Hrvatsku" pozivajući se na zajedništvo i rezultate rada koji ukazuju na rast i razvoj grada. – Ovo je vukovarska Hrvatska, Hrvatska koja okuplja sve – rekao je između ostaloga Penava.

Komentirajući te njegove riječi, predsjednik vukovarskog HDZ-a Nikola Mažar kaže da imamo jednu Hrvatsku i jedan Vukovar, ali i Vukovar po mjeri Ivana Penave i Domovinskog pokreta. – Penava je tijekom proteklih godina spalio sve mostove i zatvorio sva vrata pa tako u gradu imamo sukobe djece, prosvjede roditelja, čudne projekte, kao i rekordno smanjivanje proračuna. U isto vrijeme s druge strane imamo državu koja gleda Vukovar kako bi i trebala, ulaže sredstva u razne projekte iako ne postoji pružena ruka gradskih vlasti. To nije dobro i to je nešto za što je odgovoran upravo Penava – rekao je Mažar.

Predsjednica vukovarskog SDP-a Biljana Gaća kaže da Penava ima svoju viziju Hrvatske. – Ako je vukovarska Hrvatska ta da se tuku maloljetnici na ulici jer govore miješanim narječjem, pišu drugim pismom, to nije vukovarska Hrvatska kakvu ja vidim i kakvu ja zastupam. Gradonačelnik proziva HDZ radi zapošljavanja preko članskih iskaznica, a javna je tajna da je situacija u Vukovaru još i gora kada je riječ o zapošljavanju članova Domovinskog pokreta – rekla je Gaća. Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček smatra da "nitko nema pravo svojatati Vukovar u dnevnopolitičke svrhe" te podsjeća kako su i suverenisti dio gradske vlasti već deset godina. 

FOTO Živa atmosfera na skupu Domovinskog pokreta: Brojne zastave, ima i oznaka HOS-a, stigli i tamburaši

Zagreb: Nikola Mažar o današnjem glasovanju u Saboru
1/30

Komentara 4

BA
Barba56
12:43 02.04.2024.

Samo ih ti Mazar nemoj kritizirati , nikakvih cudnih projekata nema . Pokazi na onoga tko je iz DP -a zaposlio clanove obitelji ili njihovih clanova . To znamo samo od tvoje stranke . Srami se .

BA
bacenheider
17:58 03.04.2024.

Barba56 dali si dobro procitao clanak,a ja mislim da nisi.Procitaj jos jednom,a ne sto gluposti pises.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije