Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
berečki načelnik

Mato nacionale išao u Beč da doveze učenika na očevu sahranu

Mato Tonković (1)
Damir Spehar/PIXSELL
04.07.2013.
u 17:36

Jednog je berečkog srednjoškolca vijest o obiteljskoj tragediji zatekla je na maturalnom putovanju u Pragu

BJELOVAR – Nakon lokalnih izbora, kada je bilo bjelodano da s 87,12 posto glasova mještana ima najbolji izborni rezultat, berečki načelnik Mato Tonković izjavio je da je to rezultat rada ne u uredu, već danonoćnog na terenu, i to među ljudima i za ljude svoje općine bez obzira na političke boje. Nedavnom gestom kojom je ganuo prvo svoje Berečane, a potom i širu okolicu Garešnice, pokazao je da nije političar demagog koji prodaje maglu, već da pripada grupi onih koji su doista pri ruci mještanima kada je potrebno.

Prekinuto putovanje

Naime, 25. lipnja jednog berečkog srednjoškolca vijest o obiteljskoj tragediji zatekla je na maturalnom putovanju u Pragu, kamo je otputovao s kolegama iz garešničke Srednje škole Augusta Šenoe. Javljeno je da mu je preminuo otac, a profesorica Nataša Štandar odabrana je da ga otprati doma putujući preko Beča. U međuvremenu, čuvši za tragediju i situaciju u kojoj se našao učenik iz njegove općine, Tonković se ponudio da automobilom dođe do Beča i doveze ih doma kako bi učenik stigao na sahranu.

"Nakon pet sati emocionalno vrlo teškog putovanja iz Praga, u Beču nas je g. Tonković i dočekao te prevezao u Berek", rekla je N. Štandar i sama uzdrmana cijelim slučajem.

Hvalevrijedna gesta

Naglasila je da je to hvalevrijedna gesta u trenucima šoka u kojima se našao taj učenik, a i svi ostali. No, unatoč tomu, sačuvala je hladnu glavu kako bi u teškim trenucima bila što bolji oslonac dječaku. Do sada u povijesti te škole nije zabilježen sličan slučaj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije