Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Masovni napadi na ukrajinske gradove i civile neće spriječiti Putinov poraz

11.10.2022. u 15:27

Putinovi masovni raketni napadi podsjećaju na Nixonovo bombardiranje Hanoja potkraj rata u Vijetnamu

Komentara 29

KO
koraknaprijed
16:47 11.10.2022.

Jedva čekam da se digne par F22 iz Poljske pravac Moskva,biti će škripanje zubiju i bez zime.

TE
Terejo
19:15 11.10.2022.

Ruski osvajački rat u Ukrajini umnogome podsjeća na srpski osvajački rat u Hrvatskoj. Ponekad se stječe dojam da zapravo gledamo isti rat, samo trideset godina kasnije i u mnogo većim razmjerima. Onoliko većim koliko je Ukrajina veća od Hrvatske i koliko je Rusija veća od Srbije. Istovjetni su velikodržavni projekti (velikoruski, odnosno velikosrpski) koji čine srž tih ratova, gotovo da nema razlike između srpske i ruske ratne propagande, razlike između ruske "denacifikacije" Ukrajine i srpske "deustašizacije" Hrvatske. Brutalnost koju ruska vojska danas pokazuje u Ukrajini kao da je repriza brutalnosti koju je srpska vojska (u početku pod okriljem JNA) prije trideset godina demonstrirala u Hrvatskoj i kasnije u BiH. Zato su nama u Hrvatskoj osvajanje i okupacija Mariupolja izgledali kao deja vu osvajanja i okupacije Vukovara 1991., sudbina zarobljenih branitelja Mariupolja zatočenih u Rusiji, nažalost, podsjeća na sudbinu vukovarskih ratnih zarobljenika u srpskim logorima. Samo će brojke u Ukrajini izvjesno biti veće.

DU
Deleted user
16:54 11.10.2022.

evo da smo ostavili veleposlanstvo, zaposlenici bi marljivo preveli ovaj tekst i sutra bi već bila ostavka na stolu. toliko je malo falilo da preuzmemo na sebe vodeću diplomatsku ulogu u svijetu. tekst zbilja odličan, jezgrovit, vrvi činjenicama, nije niti malo jednosmjeran, navijački ili uskogrudan. eto samo da imamo ambasadore da pošalju to, sutra bi čitavi vrh federacije podnio ostavku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije