Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Göteborgu

Maskirani napadači bacali molotovljeve koktele na sinagogu u Švedskoj

Švedska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
10.12.2017.
u 09:24

Vatra je počela gorjeti u dvorištu sinagoge oko 22 sata sinoć nakon što su prosvjednici bacili molotovljeve koktele

Skupina maskiranih mladića napala je sinoć molotovljevim koktelima sinagogu u švedskom gradu Göteborgu u znak protesta protiv odluke Donalda Trumpa da Jeruzalem prizna kao glavni grad Izraela, piše RT.

U incidentu nitko nije ozlijeđen, a policija istražuje slučaj.

Prema izjavi očevidaca, vatra je počela gorjeti u dvorištu sinagoge oko 22 sata sinoć nakon što su prosvjednici bacili molotovljeve koktele. Jedna od vatrenih bombi pala je u dvorište sinagoge.

Vjeruje se kako je u napadu sudjelovalo 20-ak maskiranih osoba, a vrijeme kada se on dogodio u sinagogi su bili studenti koji su imali zabavu. Do dolaska policije, oni su se sakrili u podrum te nitko nije ozlijeđen.

Komentara 17

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
09:32 10.12.2017.

Gdje je sad ono polupismeno švedsko gay piskaralo koje je vrijeđalo Hrvatsku zbog počasti generalu Praljku, a usput je vrijeđalo i Poljsku, Mađarsku, Rumunjsku i Bugarsku?

EL
EldersRealm
09:57 10.12.2017.

Hrvatska odmah mora podici optuznicu protiv svedskog premijera zbog udruzenog zlocinackog pothvata paljenja sinagoge i otvorenog antisemitizma. Svedska suradnja s nacistima u 2. Svj. ratu takodjer nikad nije procesuirana. Vrijeme je i za to.

FO
FONZA
09:37 10.12.2017.

Ove svedske fasiste i antisemite treba izbaciti iz EU.....ovo je sramota za Europu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije