Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere opreza

Markotić odgovorila hoće li hotel morati u karantenu ako neki gost bude zaražen

Zagreb: Alemka Markotić dolazi u banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.05.2020.
u 20:05

Na pitanje je li moguće da je koronavirus u Hrvatskoj bio i prije prvih poznatih slučajeva, Markotić je kazala da se možda može dogoditi da je bio pokoji slučaj

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić komentirala je odluku Stožera da se ukine neradna nedjelja. 

"Epidemiolozi i HZJZ je procijenio da je epidemiološka situacija dobra i da se može dalje nastaviti sa popuštanjem mjera, uključujući i radnu nedjelju", kazala je Markotić za Vijesti.hr

O mogućem drugom valu na jesen, kazala je da misli da bi mjere bile manje restriktivne. "Ali ako opet bude na jesen neka situacija, bit će i strože mjere. Mi ćemo pokušati da budu racionalne kao što su i sada bile", kazala je. 

Na pitanje hoće li cijeli hotel morati u karantenu, ako se utvrdi da je jedan gost pozitivan, Markotić je kazala da ne.

Video: Ministar Vili Beroš

"Netko mora čovjeka pregledati, epidemiolozi moraju uzeti njegove podatke i vidjeti njegove kontakte i kretanja, jesu li ljudi koji su bili s njim u kontaktu imali distancu, higijenske, mjere zaštitu i slično. I potom će se prosuditi što treba napraviti u takvom objektu", kazala je Markotić te dodala da se takva situacija može dogoditi, ali vjeruje da će epidemiološke službe znati na njih odreagirati. "A i mi infektolozi uspješno liječiti ljude", rekla je. 

Na pitanje je li moguće da je koronavirus u Hrvatskoj bio i prije prvih poznatih slučajeva, Markotić je kazala da se možda može dogoditi da je bio pokoji slučaj. 

"Prema kliničkoj slici i kako se kretala naša epidemiološka situacija, ne očekujem neki veliki broju pozitivnih. Možda pokoji. Da je bilo neprepoznato, a to se dogodilo u Italiji, mi bi imali talijanski scenarij", kazala je Markotić i dodala bi do kraja lipnja mogli imati rezultate tih testova. 

 

Ključne riječi

Komentara 8

HA
Hanok
21:42 26.05.2020.

Znači prije mjesec dana su svi išli u karatenu ako su bili na isti let, brod, itd...sada kad je turizam u pitanju nije tako opasno....neka je tako, ali što su nam radili zadnja 3 mjeseca?

A2
.anticenzura.23
20:25 26.05.2020.

Okolo po svijetu ne pustaju kruzere u luke navodno radi jednoga ''zarazenog'', a sada odjednom sve Okay, samo mala kontrola i mozes ici , nema govora o karanteni. Ovo je najveca prevara u povijesti globusa, ovo sve jeste samo virus nije.

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:47 26.05.2020.

"Na pitanje hoće li cijeli hotel morati u karantenu, ako se utvrdi da je jedan gost pozitivan, Markotić je kazala da ne." Pa, prije neki dan je slavni epidemiolog Capak izjavio da ako je samo jedan igrac u nekom sportskom timu pozitivan na slavni virus, cijeli tim "leti" iz natjecanja! Kao sto Abraham Lincoln svojedobno rece... ako zelite testirati covjekov karakter, samo mu dajte vlast u ruke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije