Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSTAR

Thompson održao koncert potpore šestorici bivših dužnosnika Herceg-Bosne

Marko Perković Thompson
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
09.06.2017.
u 07:35

Koncert su organizirali udruga Hrvatsko srce nade i Odjel za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Koncert potpore šestorici nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne koji u Haagu iščekuju drugostupanjsku presudu održan je u četvrtak navečer u Mostaru pred oko 15.000 Hrvata i protekao je bez izgreda unatoč najavljenim protuokupljanjima te osudama koncerta iz bošnjačke javnosti i međunarodne zajednice angažirane u BiH.

Ispred bine na stadionu Hrvatskog športskog kluba Zrinjskog gdje je nastupalo više hrvatskih glazbenika, stajale su pravne bijele stolice s natpisima nekadašnjeg predsjednika Vlade Herceg-Bosne Jadranka Prlića, ministra obrane Brune Stojića, načelnika Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića, načelnika Vojne policije HVO-a Valentina Ćorića i predstojnika odjela za ratne zarobljenike i razmjenu Berislava Pušića.

Koncert su organizirali udruga Hrvatsko srce nade i Odjel za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH, a na stadionu je bilo istaknuto više hrvatskih zastava s natpisima iz Žepča, Rame, Kiseljaka, Tomislavgrada, ali i Vukovara, Mokošice, Splita.

Glazbenik Marko Perković Thompson, čiji je nastup također osporavan, pozvao je nazočne i sve Hrvate da ohrabre haaške uznike. "Ovim skupom smo izrekli ljepotu i ljubav. Želimo ohrabriti uznike i naš narod u Hercegovini, Bosni, Hrvatskoj. To je naša poruka. Neka osjete snagu i vjeru. Mi ćemo bdjeti i moliti se te dati potporu zajedništvu“, rekao je.

Manji dio publike nakratko je uzvikivao ustaški pozdrav "Za dom spremni" tijekom njegova nastupa. Koncert je završen pjesmom "Lijepa li si" u kojoj se spominje i Herceg-Bosna i tada su na binu izašli svi izvođači.

Bošnjačka udruga "Djeca rata" u vrijeme održavanja koncerta sa Starog mosta puštanjem balona u zrak upozorila je na 111 godina zatvora koje su u Hagu u nepravomoćnoj presudi dobila šestorica nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne i 120 godina zatvorske kazne koju u pravomoćnoj presudi traži tužiteljstvo Haaškog tribunala.

Komentara 74

SK
skikos
09:04 09.06.2017.

Bravo Marko samo pjevaj,Nek pocrkaju Udbasi ...mislim na takozvane Hrvate,prodate duse...Zivila Hrvatska..

DU
Deleted user
08:27 09.06.2017.

Ne volite ga drugovi.. ha? Thompson, Ivo Robic, Vice Vukov... to se ne moze usporedjivati sa bracom Bajic. Jok!! Eto, to vam je stvar ukusa.

AL
alf
10:47 09.06.2017.

Mostar nije Rijeka ili Pula. Mostar je otvoreni grad, dok u Puli I Rijeka mogu samo nastupati Balasevic, Lepa Brena I slivni. To je komunisticka demokracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije