Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na slobodi

Hrvat koji je planirao srušiti Eva Moralesa pušten iz zatvora

mario tadić
Foto: Reuters/PIXSELL
08.03.2015.
u 13:39

Odvjetnik Gianny Prado još prije nekoliko dana rekao je kako je izlazak na slobodu samo pitanje formalnosti jer su u pritvoru već gotovo šest godina pa su kaznu zapravo izdržali

Hrvat Mario Tadić (lijevo na slici) koji je osuđen u Boliviji na pet godina i deset mjeseci zatvora zbog pripremanja vojnog ustanka protiv režima predsjednika Eva Moralesa, pušten je na slobodu. Istu je zatvorsku kaznu dobio i Mađar Elod Tóásó (desno na slici). Obojica su pušteni na slobodu, javljaju mađarski mediji.

Njihov odvjetnik Gianny Prado još prije nekoliko dana rekao je kako je njihov izlazak na slobodu samo pitanje formalnosti jer su u pritvoru već gotovo šest godina pa su kaznu zapravo izdržali.

Tadić je u gradu Santa Cruzu uhićen u noći 16. travnja 2009. nakon što je u hotelu Las Americas, u središtu grada, preživio napad specijalne policije, a ubijena su tri europska državljanina - vođa skupine Eduardo Rósza Flores "Chico", bolivijsko-mađarskih korijena i sudionik Domovinskog rata u Hrvatskoj, te Mađar Árpád Magyarosi i Irac Michael Dwyer.

>> Hrvat osuđen na 5 godina jer je planirao rušiti bolivijskog predsjednika

Komentara 6

LA
Lavica7
19:41 08.03.2015.

Glupani.

OB
ObrenM
16:19 08.03.2015.

Sto bi mu sada trebali sakupljati pomoc za izlazak iz zatvora.

DU
Deleted user
18:27 08.03.2015.

koji je to razlog,,novac ili,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije