Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opovrgava oca

Marina Berlusconi: Nemam nikakvu namjeru ući u politiku

Berlusconi (1)
Reuters/Pixsell
28.10.2013.
u 12:16

Silvio Berlusconi krenuo u novu političku avanturu nakon što je vidio kako će mu parlament navjerojatnije izglasovati izbacivanje iz Senata.

Nisam imala i nemam nikakvu namjeru uči u politiku, priopćila je danas Marina Berlusconi (47) i na taj način opovrgla glasine kako je i njezin otac, bivši premijer Silvio Berlusconi (77), najavio mogućnost njezina ulaska u politiku kako bi ga zamijenila na čelu stranke i postala premijerskim kandidatom desnog centra.

Marina kaže kako ponovno mora opovrgnuti svoj ulazak u politiku i kako takav potez nema nikakve veze s realnošću. - Još jednom sam primorana opovrgnuti na najodlučniji način ulazak u politiku- poručila je Marina Berlusconi, predsjednica obiteljske tvrtke Fininvest i izdavačke kuće Mondadori, naglasivši kako voli svoj poduzetnički posao, koji je „moja prošlost, moja sadašnjost i moja budućnost“. Priopćenje zaključuje s molbom da se ta činjenica prihvati.

Silvio Berlusconi je krenuo u novu političku avanturu nakon što je vidio kako će mu parlament navjerojatnije izglasovati izbacivanje iz Senata. Poništio je, kao da je vlasnikom stranke Narod sloboda (PDL), sve dužnosti svih čelnika, pa prema tome i one tajnika na kojoj je do jučer bio Angelino Alfano, ministar unutarnjih poslova u vladi velike koalicije premijera Enrica Lette. Jer, petoro ministara Berlusconijeva PDL-a nema namjeru izaći iz vlade i boriti se s njime protiv sudskih presuda. Tako Berlusconi oživljava pokret Naprijed Italijo (FI) i preuzima apsolutnu vlast. Za 8. prosinca sazvao je sastanak na kojem se treba raščistiti tko će biti s njime, a tko ne. Nisu svi iz dosadašnjeg PDL-a voljni ga slijediti u novu avanturu, tim više što više, najvjerojatnije, neće moći biti premijerskim kandidatom zbog sudskih presuda. Otuda i prijedlog, koji je navodno iznio i sam Berlusconi na večeri sa svojim najbližim suradnicima, kako bi ga na čelu nove stranke mogla zamijeniti kćer Marina. Njegovi suradnici pozdravljaju taj prijedlog jer su svijesni kako bez imena Berlusconi, pa bila to i kćer, na izborima nemaju nikakve šanse. Narod sloboda se raspada, a još nije uskrsnuo pokret Naprijed Italijo. 'Povuci-potegni' će trajati do 8. prosinca, ali je sve vjerojatnije kako će doći do velikih podjela.  

>> Silvio Berlusconi optužen i za podmićivanje parlamentaraca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije