Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABORSKA ZASTUPNICA

Marijana Petir o Meggleu: Nemoralno je i neprihvatljivo pod krinkom krize otići u Srbiju

Marijana Petir
Foto: Borna Filic/PIXSELL
17.07.2020.
u 23:40

Na konstataciju da je sramota da kao saborska zastupnica piše takve stvari, Petir je odgovorila da se birine za ljude.

Marijana Petir, bivša HSS-ovka koja je na nedavnim parlamentarnim izborima na listi HDZ-a kao nezavisna kandidatkinja ušla u Sabor, komentirala je odlazak Megglea iz Osijeka i Hrvatske.

Petir kaže da je nemoralno pod krinkom koronakrize otpuštati ljude te seliti u druge zemlje.

"Neprihvatljivo je i nemoralno pod krinkom Covid-19 krize provoditi restrukturiranja i otpuštati radnike u Hrvatskoj a potom svoju proizvodnju seliti u BiH i Srbiju. Potrebna je žurna i oštra reakcija na najavu tvrtke Meggle da gasi proizvodnju u Osijeku", napisala je Petir još sinoć na Twitteru.

Na pitanje jednog korisnika Twittera zbog čega je ova odluka Megglea nemoralna, Petir je odgovorila propupitanjem.

"Država je osigurala novac za plaće svih onih koji su bili pogođeni #COVID19 tz.da Meggle ne govori istinu. Ne mislite valjda da će u BiH i Srbiji imati bolje uvjete za poslovanje a tamo sele proizvodnju?", napisala je Petir.

Na konstataciju da je sramota da kao saborska zastupnica piše takve stvari, Petir je odgovorila da se birine za ljude.

"Sramota bi bila kada mi ne bi bilo stalo do svih tih ljudi koji su tamo zaposleni i onih koji ovise o mljekari jer žive i školuju djecu od mlijeka koje Meggle od njih otkupljuje. Ja reagiram jer mi je stalo i još uvijek ima vremena da se nešto poduzme. Ne očekujem da to shvatite", napisala je Petir.

Komentara 139

ST
stefj
00:40 18.07.2020.

Koje forsiranje morala i patetike. Investitor radi s gubitkom u Hrvatskoj, ne islati mu se restrukturirati, jednostavnije mu je zatvoriti i pokrenuti novu proizvodnju negdje drugdje... Jednostavno, napravili smo Hrvatsku gdje se ništa ne isplati raditi, samo se isplati uhljebiti. Ovo je samo jedan od onih kojima je dosta plaćati uhljebe. U ovoj krizi sigurno će ih otići još puno, puno... A mi ćemo i dalje čuvati uhljebe, koliko vidim, do sada im ne fali niti vlas, proračunski rashodi nisu se smanjili niti malo osim što su se ukinule neke investicije...

RI
rimac444
00:00 18.07.2020.

Svaki investitor ima slobodu ulagati gdje će imati veći profit. Ono što je bilo najvažnije i najvrjednije za tu tvrtku, proizvođači, tržište, nekretnine ... ostaje tu. Neko treba samo nastaviti uhodani posao, a to mogu i proizvođači kao dioničari, jer tržište postoji, jer mlijeko i mlječne proizvode uvozimo.

WE
west66
05:15 18.07.2020.

eto, Petir M. imaš priliku ući u mljekarsku industriju I preuzeti te radnike. Koje gluposti govoriš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije