Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VL BURZA RADA

Marija 
Dević (33): U školi nema posla pa učim knjigovodstvo

devic
Dino Stanin/Pixsell
03.03.2010.
u 18:18

Večernjakova rubrika koja će vam u vrijeme krize pomoći da lakše nađete posao! Javite nam kako ste izgubili posao i što biste voljeli raditi. burza@vecernji.net

– Iako već godinama neuspješno tražim posao u školama kao profesor povijesti i zemljopisa, ne gubim nadu, već se dodatno educiram, i to pohađajući tečajeve – kazala je Zadranka Marija Dević (33) te dodala da je nedavno završila šestomjesečni tečaj za knjigovođu.

– S obzirom na to da studiji povijesti i zemljopisa postoje na Zadarskom sveučilištu te svake godine određen broj mladih diplomira i javi se na tržište rada, teško je naći posao. Nakon što sam u Tankerskoj plovidbi radila godinu dana kao pripravnica, sa Zavoda za zapošljavanje dosad su me zvali samo jednom za posao nastavnika, i to na zamjenu. Upravo zbog toga razmišljala sam o pokretanju obiteljskoga knjigovodstvenog servisa – istaknula je M. Dević koja još stanuje kod roditelja.

Jedino joj je dosadašnje radno iskustvo bilo prošlog ljeta u Turističkom naselju Zaton, u kojem je mjesec dana radila kao sobarica što je, napominje, fizički vrlo naporan posao.

Komentara 1

RA
Raphael
21:30 03.03.2010.

Zemlja znanja... akademskog. Beg ja, beg ti, a tko ce vodu nosit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije