Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA I UHIĆENJA

Akcija protiv španjolske narko mafije proširila se i na Hrvatsku

marihuana
Ivica Galovic/PIXSELL
13.06.2017.
u 13:37

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, svi su osumnjičeni uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.

Šibenska policija privela je pet osoba koje sumnjiči da su počinili 23 kaznena djela vezanih uz uzgoj i prodaju marihuane, a sve u sklopu akcije protiv španjolske narko mafije koju je nedavno provela španjolska policija zajedno s Europolom i hrvatskim Ravnateljstvom policije.

 Naime, zbog sumnje da su se bavili uzgojem i krijumčarenjem marihuane prošlog je tjedna na području Španjolske uhićeno deset članova zločinačke organizacije, inače državljana Hrvatske, Švicarske, Bosne i Hercegovine te Španjolske. U MUP-u se doznaje kako je ta skupina poznata po krijumčarenju i specijaliziranosti za 'indoor' uzgoj marihuane, a na području Španjolske su uzgajali, prerađivali i pakirali marihuanu prije distribucije prema sjevernoj Europi.

 Tijekom provođenja akcije, španjolska je policija pretražila pet kuća na području Barcelone gdje je zločinačka organizacija imala dobro opremljene prostorije za 'indoor' uzgoj marihuane, a zaplijenjeno je 900 stabljika marihuane, 8 tisuća eura gotovine za koju se smatra da potječe od trgovine drogom, te jedno vozilo.

 Postupajući po saznanjima prikupljenima u suradnji sa španjolskom policijom i Europolom, inspektori Odjela kriminaliteta droga PU šibensko-kninske proveli su opsežno kriminalističko istraživanje nad pet osoba u dobi od 32, 34, 36, 37 i 54 godina, sve zbog sumnje da su počinili ukupno 22 kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te jedno kazneno djelo omogućavanje trošenja droga.

 Policija raspolaže dokazima da je osumnjičeni 37-godišnjak još od studenoga prošle godine u šest navrata prodavao marihuanu konzumentima sa šibenskog područja, a tijekom travnja jednoj je osobi osigurao prostor na korištenje radi trošenja droge.

 Istragom je utvrđeno kako je drugi osumnjičeni, 32-godišnjak, od listopada prošle godine u 14 navrata na šibenskom području prodavao amfetamin 'speed', a pretragom obiteljske kuće u Plastovu koju koristi, pronađeno je 0,8 grama marihuane.

 Osumnjičene 34-godišnjaka i 36-godišnjaka policija tereti da su od sredine listopada prošle godine nabavili opremu, materijal i tvari za izradu i uzgoj marihuane, koju su uzgojili i preradili za daljnju preprodaju. Pretragom stana u Zadru i obiteljske kuće u Ostrovici, koju koristi osumnjičeni 34-godišnjak, pronađeno je i oduzeto samo 8 grama marihuane.

 Za osumnjičenog 54-godišnjaka utvrđena je sumnja da je od sredine  travnja do početka lipnja ove godine uzgojio 69 stabljika biljaka indijske konoplje i neovlašteno posjedovao 1.614 grama marihuane, kao i opremu za 'indoor' uzgoj. Stabljike i 'trava' pronađeni su tijekom pretrage njegove kuće u Grabovcima.

 Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, svi su osumnjičeni uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske.

 U šibenskoj policiji nisu pojasnili kakva je točno veza između španjolske zločinačke organizacije i muškaraca koje je šibenska policija uhvatila s neznatnim količinama marihuane, odnosno 54-godišnjaka koji je 'pao' s nešto više droge, dok iz MUP-a poručuju da je ta operativna akcija, kojoj su dali kodno ime 'Kravata', rezultat međunarodne suradnje hrvatske i španjolske policije započete u studenome 2016. godine.

Komentara 2

DU
Deleted user
10:02 17.06.2017.

ja bi postavio drukciju formulu,,. a glasi..,hrvatska mafija se prosirila na spanjolsko podrucje ,,istinu gospodo istinu ne zaokretat neda se vise

DD
DD
17:19 14.06.2017.

Mora dasu SRBIIII 😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije