Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PDV NAJVEĆI PROBLEM'
Povratak na članak

Marić protiv sniženih stopa PDV-a, direktor HUP-a: Vrijeme je da se reagira, treba uvesti plutajuću stopu

Marić je istaknuo da europska direktiva ne predviđa niti omogućava snižene stope PDV-a na pogonska goriva, a za to se ne zalaže ni on kao ministar financija

Komentari 2

ST
stefj
13:00 22.03.2022.

PDV je jedan od glavnih izvora prihoda i glavni hranitelj nevjerojatne količine uhljeba. Zato ga se nije moguće odreći... Ono što bi imalo smisla jest uvođenje poreza na nekretnine, ali istovremeno smanjenje PDV-a ili nekog drugog jakog, sveprisutnog poreza... No, vidimo da Ribić i ostali uhljebnički sindikati stalno traže nove poreze da bi im se mogla povećati prava i prihodi, tako da će sigurno dotični porez biti uveden, pitanje je samo kada, u kojem obliku i kako će se zvati. Zadnje inzistiranje Ribića na porezu na nekretnine, pa zatim porezu na bogate i sl. niti ne dolaze do javnosti, a izuzetno je veliki pritisak na vladu da se isti uvedu... Ne treba niti zaboraviti da je ova vlada ukinula pravilo zapošljavanja u javnim strukturama (dva u mirovinu da bi se jedan zaposlio), to isto nije popraćeno u medijima. Sve to znači da smo sve dalje od nekih reformi, da javne strukture i dalje rastu, tj. da nema niti teoretske šanse da se maknemo s dna EU-a, da smanjimo odlazak mladih i struke, da revitaliziramo gospodarstvo i sl. Neće nas filozofi, političke i rodne znanosti izvući sa dna, a jedino se takve pokušava zadržati pojačanim uhljebljivanjem... Samo za ove vlade zaposleno je preko 15.000 ljudi, bez onih koji su raspoređeni po raznim agencijama, javnim poduzećima i paradržavnim strukturama. U zadnjih 10-tak godina, te brojke su puno strašnije, dok, istovremeno, privatni sektor je nepovratno izgubio preko 100.000 radnih mjesta (podatak prije pandemije).

VL
DU
Deleted user
12:42 22.03.2022.

Nek se Hrvatska pridruži PL koja je uputila zahtjev EK za smanjenje PDV s 23% na 8% na goriva, a 0% na hranu, plin, el. i toplinsku energiju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.