Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prognoze Fitcha
Povratak na članak

Marić: Proračun je prvi test i temelj budućih ocjena kreditnog rejtinga

Ministar financija Zdravko Marić, komentirajući izvješće rejting agencije Fitch, rekao je kako je s jedne strane dobro to što je Hrvatskoj zadržan rejting jer je nova Vlada tek stupila na snagu

Komentari 27

Avatar comparator
comparator
21:14 30.01.2016.

Nema tu puno filozofije . Treba smjesta zadužiti ministarstva za realizaciju ideje i ako nema kadrova koji bi bili u stanju to napraviti na njihovo mjesto dovesti nove ljude po natječaju a stare otjerati . Hrvatska nema vremena za finoću. Amen !

VL
IC
iz.croatia@gmail.com
21:48 30.01.2016.

Samo reformom javnoga sektora, a koja podrazumijeva smanjenje ministarstava na max. broj od 10-13, prepoloviti broj drzavnih agencija te digitalizacijom javnoga sektora i dalnnjom privatizacijom drzavnih tvrtki, dovesti cete gosp. Maricu rashodovnu stranu proracuna u odnosu na BDP u kvalitetnije razmjere. U odnosu na sadasnji drzavni proracun, trebali bi imati BDP preko 100 Mrd. EUR , a on je jako mizernih 43Mrd. EUR iz cega proizilazi cinjenica, da ako niste sposobni podici BDP na razinu koja mu pripada, onda morate reducirati rashodovnu stranu proracuna. Ona ne smije biti veca od 10Mrd. EUR, a sada je trenutno 17 Mrd. EUR. Stoga je logicno da paralelno si date u zadatak smanjiti rashode za 3-4 Mrd. EUR i povecati BDP za isto 3-4 Mrd. EUR. Ciljevi su nam jasni, samo trebate definirati sredstva za njihovo ostvarenje. Sve drugo je ono sto smo i imali.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
08:54 31.01.2016.

...prosjek duga zemalja, koje imaju isti rating kao i Hrvatska je 43%. A koliki je dug Italije, Francuske, Njemacke, Japana, USA ... a sve imaju AAA rating! Sto se Hrvatske tice, spustiti novo zaduzenje ispod 3% znaci, i dalje se zaduzivati na godisnjoj razini od 11 milijardi kuna, ako nam je GDP trenutno 350 milijardi kuna. Znaci, dug ce nam i dalje rasti, sto nikako nije dobro. Mi moramo poraditi na tome, da se novozaduzenje svede na nulu i da se nakon godinu-dvije dug glavnice pocme pomalo vracati.

VL
AF
afer
06:40 31.01.2016.

Najteže će biti očistiti uhljebe da bi se krenulo naprijed.

VL
L0
luena 01
14:51 31.01.2016.

Nista oni od najvljenog nece napraviti... Kod Marica vec postoji sumnja da ce javni dug moci u jednoj godini smanjiti za 4,9 milijardi kuna kako su najavili... Znaci nova zaduzivanja...

VL
LA
Lavica7
12:36 31.01.2016.

Covjek djeluje suvislo. Nadam se da ce biti cvrst i neovisan u svom radu. Sretno

VL
DU
Deleted user
21:01 30.01.2016.

Koliko si milijuna poticaja iz proracuna namjenio svom sefu Todo Richu?

VL
DU
Deleted user
21:08 30.01.2016.

steta sto nije drugi maric ministar , ocito ljudi koji znaju tesko prolaze . a i znaju da gorana marica ne mogu kupiti

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
00:01 31.01.2016.

Proračun zavisi od toga koliko če nama stranci posuditi novca a za kreditni rejting se zna da smo na shit nivo dakle spadamo među onu sirotinju iz Afrike i Azije.

VL
Avatar gamice
gamice
21:17 30.01.2016.

Nikad više neću glasovat za HDZ...prve odluke odmah su sramotne, Sve se svodi opet i nažalost na SDP politiku. Jadni narode i narod sa vama

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
21:03 30.01.2016.

Proračun je prvi test i temelj budućih ocjena hočemo li dalje slušati Thompsonove pjesme i ganjati balkanske bajke ili pokuđeno jesti paštetu i slušati naredbe stranih gazdi koje su posudile novce i kupile balkanske junce.

VL
DD
ddh
21:22 30.01.2016.

To i taj rejting (Rating) je nasljedstvo "antifasista" na celu sa Milanovicem, Pedjom Grbinom i raznim Stazicima. Oni bi trebali za to odgovarati. Ali bi trebali odgovarati i svi komunisticki mediji koji su te kaoticno nesposobne i bahate branili i brane ih jos i dan danas. Trebali bi za to odgovarati i sindikati, a pogotovo peta kolona Save Strbca na celu s Terselickom Pusicem. Trabale bi za to odgovarati i sve t.zv. udruge gradjana ili civilnog drustva i svi paraziti koji zive na grbaci radnog covjeka i prodavaci teorije "antifasizma" poput Puhovskog, Jakovcevica i svih mogucih i nemogucih sisavaca drazavnog novca, trebali bi odgovarati i sve lijencine koji prodaju ideologiju poput nekakvih petorazrednih glumaca i glumica poput Matule i Raukarove. Za popraviti taj rejting, za popravak koji ce placati radni narod, trebat ce jako puno vremena i discipline. I dok ce radni narod gladovati, Puhovski i Pusici ce i dalje zivjeti kao bubreg u loju na grbaci te sirotinje. Prema toj t.zv. "antifasistickoj bratiji" je Franjo Tahi bio humanist. NItko i nikada nije toliko upropastio taj hrvatski narod kao komunisti, a pogotovo oni u zadnje cetiri godine. lacanje dfsetine Franji Tahiju je bila u srazmjeru prema placanju komunisticke katastrofe bagatela.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.