Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar financija

Marić o financiranju brodogradilišta: Mogli smo dati svakoj bebi po 15.000 eura

Zdravko Marić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
30.01.2019.
u 12:42

Rekao je da je 3,5 milijardi kuna, koje će Hrvatska dati za brodogradnju, moglo biti preusmjereno u druge sektore

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je financiranje brodogradnje iz državnog proračuna.

– Ne bih još komentirao brojke, mogu se samo referirati na ono što smo dosad platili – rekao je ministar Marić na upit o navodnih tri milijarde kuna koje će Hrvatska platiti za brodogradnju.

Istaknuo je da su porezni obveznici prošle godine platili oko dvije i pol milijarde kuna na osnovnu protestiranih jamstava s obzirom na to da je država jamčila za neke aranžmane, među kojima se nalaze i brodovi koji su ugovoreni, a nisu napravljeni niti će biti napravljeni, pišu 24 sata. Dodao je kako postoji obveza od još jedne milijarde kuna.

Rekao je da je tih 3,5 milijardi kuna, koje će Hrvatska dati za brodogradnju, moglo biti preusmjereno u druge sektore. Naveo je da su već prije novinari dovodili taj iznos s brojem vrtića, škola i slično, a ministar Marić rekao je da bi za taj iznos moglo svako novorođeno dijete dobiti potporu od 15.000 eura.

– Naš je cilj brinuti o poreznim obveznicima Republike Hrvatske. Oni ovakve vrste šteta i opterećenja ne trpe – dodao je Marić.  

VIDEO Hrvatski apsurdi

 

Komentara 50

ZO
zoranos
13:21 30.01.2019.

Zašto oporba uporno priča o zrakoplovima koji su koštali 0kn (ok Maras je potrošio 200kn na makete da provocira), a o Uljaniku svi šute??? Možda zato što je IDS upleten u to i što je dio neke oporbene koalicije??? SRAMOTA!!!

TO
torente
13:22 30.01.2019.

Evo pitanje za Marica? Zasto ne podnesete kaznenu prijavu dorhu zbog izvlacenja novaca iz brodogradilista. Vi ste ministar financija i raspolazeta nasim novcima.

TH
than
13:04 30.01.2019.

I tko će odgovarati za to ? Kod nas ispadne da je veći krimen to što bakica ne plati komunalno od lopina koji lopatama pronevjeravaju milijarde kuna novca poreznih obveznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije