Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar sutra predstavlja reforme

Marić: Smanjivanje udjela javnog duga u BDP-u je prioritet, ali i zapošljavanje, investicije i rast

Tihomir Orešković i Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.04.2016.
u 13:23

Nije želio komentirati najave dijela koalicijskih partnera u Vladi da neće podržati reforme u mirovinskom i zdravstvenom sustavu.

Ministar financija Zdravko Marić poručio je danas da je plan reformi koje će se predstaviti sutra na Vladi na tragu smanjivanja udjela javnog duga u BDP-u.

– Program konvergencije govori upravo o paketu reformi koje se planira u ovoj i godinama koje dolaze provesti, i iz područja makroekonomske stabilnosti i fiskalne održivosti, učinkovite javne uprave. Znate da smo se kao Vlada vrlo jasno odredili da moramo i trebamo napraviti određene prilagodbe u smislu olakšanja poslovanja i jačanja ukupne gospodarske aktivnosti tako da će u tom segmentu sigurno biti određenih prijedloga i reformi, a sve to skupa kroz program konvergencije koji će biti predstavljen sutra vidjet ćete u smislu projiciranih brojki. Dakle, ono što smo rekli da su nama kao Vladi gospodarski rast, zapošljavanje i investicije visoko na listi prioriteta, a uz to jedan od ciljeva nam je, ne samo stabilizirati, nego i početi smanjivati udio javnog duga u BDP-u. Dakle ovaj plan i program reformi koji ćemo sutra predstaviti, a i sve skupa koje imamo unutar ekonomske politike vlade je upravo na tom tragu – pojasnio je ministar Marić.

Nije želio komentirati najave dijela koalicijskih partnera u Vladi da neće podržati reforme u mirovinskom i zdravstvenom sustavu.

– Ne bih previše komentirao i ulazio u taj segment, ali sigurno da će biti još vremena za dodatnu komunikaciju kada krene operacionalizacija svih tih mjera koje ćemo sutra predstaviti, kako unutar vladajuće kolicije tako i s javnošću. O tome vodimo računa, a u konačnici morate i očekivati da, obzirom da se radi o određenim najavama promjena u područjima u kojima uvijek ima jako puno zainteresiranih strana, nitko ne očekuje da će svi biti za i suglasni s tim – zaključio je Marić.

>> Marić: Hrvatska mora smanjiti troškove zaduživanja

Komentara 2

DU
Deleted user
14:03 27.04.2016.

Danas je ministrica uprave po četvrti put predstavila reformu državne uprave uz napomenu da se mogu očekivati tek krajem ove godine. O reformam se puno priča ali se ne događa zapravo ništa.

DU
Deleted user
13:43 27.04.2016.

Njegov sef Todo Rich godinama siri svoje carstvo na racun naroda bespovratnim poticajima u astronomskim iznosima,otvara radna mjesta u konzervama u kojima zene nemaju di ruke oprat,a kamoli wc,a prodaju sve od cigareta do prehrambenih namirnica,natuce gomilu dugova i onda dođe hdz na vlast pa mu oprasta stotine milijuna duga poreza i ostalih davanja..zbog takvih drzava propada,a ne zbog naroda koji duguje za vodu ili odvoz smeća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije