Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjedništvo SDP-a

Maras: Za Sabin poraz su krivi HDZ i 'ćirilično pitanje'

Gordan Maras
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.07.2014.
u 17:20

– Postoje neki gradovi u Hrvatskoj koji imaju gradonačelnike koji su priznali da su 'maznuli' 15 milijuna kuna u aferi Fimi medija – rekao je Gordan Maras ne navodeći na kojeg gradonačelnika misli

Prije današnje sjednice Predsjedništva SDP-a potpredsjednik stranke, ministar poduzetništva Gordan Maras rekao je da će danas raspravljati o svemu, aktualnoj političkoj situaciji i o pripremama stranke na skorašnje predsjedničke, a onda i parlamentarne izbore.

S obzirom na to da njegov kolega i potpredsjednik stranke Zlatko Komadina stalno inzistira da se sjednica Glavnog odbora održi što prije, novinare je zanimalo kakvo je Marasovo stajalište o tom pitanju. – Ja mogu shvatiti da se svaki ponedjeljak iz Rijeke izrazi želja za hitnom sjednicom Glavnog odbora, ali dok nemamo pripremljene programske i organizacijske dokumente, nema smisla sazivati GO. Dakle, dok mi u Predsjedništvu ne pripremimo i ne donesemo neke zaključke vezane uz pripreme stranke za predsjedničke i parlamentarne izbore sjednica GO-a nema smisla. Hoće li ona biti za 15 dana ili na kraju kolovoza, mislim da to nije od presudne važnosti – rekao je Maras.

Maras: Da nije bilo 'ćiriličnog pitanja', Sabo bi glatko dobio izbore

Komentirao je i poraz SDP-a na prijevremenim izborima u Vukovaru. – Žao mi je što je Željko Sabo izgubio izbore zbog toga što je on za Vukovar napravio jako puno kvalitetnih stvari, jer Vukovar je danas puno drugačiji i bolji nego je bio prije nekoliko godina – rekao je Maras, koji za Sabin poraz okrivljuje HDZ i "ćirilično pitanje". – Određene teme koje je HDZ nametao u kampanji, o tome treba li imati određene natpise i poštovati prava nacionalnih manjina ili ne, a ne kakav je Vukovar u ovom trenutku i kakav bi trebao biti, odredile su izbore. Žao mi je što je Sabo izgubio za sto i nešto glasova, a nadam se da će novi gradonačelnik poštovati Ustavom zagarantirana prava svih građana u Vukovaru – rekao je Maras.

Na opasku novinara je li Željko Sabo izgubio izbore zbog korupcijske afere za koju mu se već i sudi, Maras je priznao da ga je to koštalo, ali da su građani ipak određivali prema "ćiriličnom pitanju", a da nije bilo te teme Maras tvrdi da bi Sabo glatko dobio te izbore. Potom je opet "opleo" po HDZ-u. – Postoje neki gradovi u Hrvatskoj koji imaju gradonačelnike koji su priznali da su "maznuli" 15 milijuna kuna u aferi Fimi medija, i jedan se još pohvalio da je bio najefikasniji ministar u vladi Ive Sanadera – rekao je Maras, a na naše pitanje zašto ne izgovori ime – jer nije jasno je li njegova aluzija usmjerena prema virovitičkom gradonačelniku Ivici Kirinu ili prema zadarskom Božidaru Kalmeti i boji li se zapravo izgovoriti ime, Maras je rekao: – Ne bojim se, ali to je notorna činjenica.

Komadina: Sabo je na izbore išao s dvije hipoteke

Potpredsjednik Zlatko Komadina rekao je novinarima da je jasan njegov stav da se sjednica GO-a treba održati što prije, ako ništa drugo, onda da bar stranka i službeno podrži Ivu Josipovića u njegovoj kandidaturi za predsjednika Republike. Komadina je rekao da stranka treba razgovarati o gospodarskim prilikama, aktualnom političkom trenutku i o stanju u stranci.

Pitali smo ga misli li da je Sabinu porazu u Vukovaru više kumovala ćirilica ili činjenica da mu se sudi zbog političke korupcije: – Teško je to reći. Na izbore je išao s dvije hipoteke, jednom političkom i jednom osobnom, što je odnijelo više glasova teško mi je reći, ali je sigurno da je glasove odnijelo i jedno i drugo – rekao je Komadina i dodao kako misli da je glavni razlog poraza to što Sabo nije bio u situaciji biti službeni kandidat stranke i što je izgubio podršku stranke.

Komadina smatra da situacija u SDP-u, koja kako je poznato nije bajna, neće utjecati na šanse Ive Josipovića da drugi puta postane predsjednik. – Građani Josipovića dobro percipiraju kao odgovornog i ozbiljnog političara – rekao je Komadina.

>> Bivši SDP-ovci napali Milanovića: 'Prestanite plašiti građane Vukovara'

Komentara 30

BS
bstrabi2
17:41 02.07.2014.

Pa i je kriv HDZ.Zato što je Sabo izgubio.Pa neće oni glasat za Saboa.Glasat će za svoje.Što se tiće ćirilice.U Vukovaru ćirilica nije ni za vrjeme Jugoslavije bila.Pa zašto bi morala sad biti.....

DU
Deleted user
17:29 02.07.2014.

Ne znas koji je pametniji, milanovic koji je svoju poplavu u kupaoni izjednacio sa poplavom u gunji ili ovaj ovdje. Pa nego tko je kriv nego HDZ kad su vas pobijedili. Kakav zakljucak je ovaj izvalio. Nevjerojatno. Svaka cast milanovicu na odabiru strucnog tima!!!!! Pazi opravdanja pred svojim clanstvom. Cestitam svim calnovima SDPja kaj ste nasli pametnijeg od sebe da vam objasni razlog gubitka izbora u Vukovaru.

BU
Bulaba
17:32 02.07.2014.

Što kažeš, Maras, pljačkanje siromašne djece nije ok, ali nije ni tako loše, to si htio reći? Ti isto pljačkaš siromašnu djecu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije