Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povjerenstvo za inu
Povratak na članak

Maras: Ne vjerujem da je jedino Polančec pregovarao s MOL-om

Klub SDP-a prihvaća i prijedlog Kluba zastupnika HDZ-a da povjerenstvo ispita i što se događalo u prvom krugu privatizacije Ine.

Komentari 10

OB
-obrisani-
23:36 25.03.2010.

Sta se tu ima sta pisat vise vadi ugovore na stol i vidi tko je potpisa sta zezate narod Miskum da je tu i HDZ i SDP zajdno umjesan

VL
OB
-obrisani-
13:09 25.03.2010.

Osnivanje istražnih povjerenstava se dosadašnjom praksom pokazalo jalovim i bespotrebnim zamaranjem javnosti. Ona služe isključivo za političke optužbe ove, ili one strane. Za koju me, da prostite, boli k...ac! Ono oko čega parlamentarci (ti osigurani sutrašnji povlašteni umirovljenici nakon 2 godine i jedan dan odrađenog mandata) oblijeću kao mačka oko vruće kaše jest - pozivanje USKOK-a da radi svoj posao. Pitanje jest - je li bilo, i ako jest, kakvog kriminala u toj prodaji i kolika je šteta. Sve drugo je nevažno, minorno. Posljedice te \"privatizacije\" (kakve j..ene privatizacije kad je naše vlasništvo predano nekoj korporaciji kojoj je vlasnik tko zna tko??) su opet jedna druga priča. Dok se ruska rafinerija u Bosanskom brodu užurbano modernizira - MOL ne poštuje ugovore o kupnji INE i NE MODERNIZIRA naše rafinerije (u Sisku i Rijeci), nego najavljuje kako će se za godinu dvije derivati uvoziti iz Budimpešte!?!? Idemo parlamentarci - objasnite puku tu priču!!!!

VL
DU
Deleted user
13:17 25.03.2010.

Good morning Croatia !!! Niti jedna od točaka prvog ugovora nije bila u cjelosti ispunjena. Kod potpisivanja drugog, čak ni novinari nisu o tome pisali. Nekako istovremeno se bosanci natežu sa MOL-om i traže ispunjenje ugovorenih obveza - pa ni to nije upalilo lampice kod domaće javnosti. Gospodo sabornici, POŽURITE , jer dok se vaše povjerenstvo ustoliči i dođe do nekih zaključaka, INA bi već mogla biti rastočena kompanija u dugovima.

VL
DU
Deleted user
13:24 25.03.2010.

Citiram jedan od napisa sa kraja 2009. godine: \"Vlada Federacije Bosne i Hercegovine vjerojatno će uskoro pokrenuti postupak raskida ugovora s konzorcijem INA-MOL o dokapitalizaciji sarajevske naftne tvrtke Energopetrol, a to će pokušati iskoristiti ruski Zarubezhneft kako bi u cjelosti istisnuo INA-u s naftnog tržišta u BiH, prenose u subotu mediji u toj zemlji. Federalni premijer Mustafa Mujezinović ovog je tjedna potvrdio da će vlada vrlo brzo razmatrati provedbu ugovora sklopljenog s INA-om i MOL-om 1996. godine kojim je taj konzorcij preuzeo 67 posto vlasničkog udjela u Energopetrolu. Tim ugovorom bilo je predviđeno da INA i MOL zadrže sve zaposlene u Energopetrolu te da u trogodišnjem razdoblju investiraju ukupno 150 milijuna konvertibilnih maraka (oko 75 milijuna eura) u izgradnju novih i modernizaciju postojećih benzinskih crpki. Sarajevsko \"Oslobođenje\" piše kako su federalni ministri tek u petak dobili kopije ugovora kao i nalaz federalne Agencije za privatizaciju (APFBiH) u kojemu stoji da INA i MOL nisu poštovali obvezu ulaganja jer su dosad investirali tek deset milijuna KM (oko pet milijuna eura). \"Nema nikakve šanse da do ožujka 2010. mogu investirati preostalih 140 milijuna\", izjavio je zamjenik federalnog premijera Gavrilo Grahovac koji je i zatražio pokretanje postupka raskida ugovora s INA-om i MOL-om.\"

VL
BA
baš
13:25 25.03.2010.

Gledam i slušam tog Kunsta, baš je pravi umjetnik. Niti je on orao, niti kopao, koliko znam dres sindikata je zamjenio politikom i gdje? U vladajućoj stranci. I sada je on dobio ulogu narodnog tribuna koji izmiruje i relativizira stvari. Kunste da je dobro bilo 2003. ne bi na vlast došao HDZ a ti se ne bi njemu priključio. No, ne znači da sada treba biti gore. Do kuda se u povijest treba vraćati da bi se opravdala svoja nesposobnost ili nedajbože namjera oštetiti (jako) građane svoje države. Po meni je Boris Kunst jedan licemjer. Ne smeta mi Andrija Hebrang, niti bilo koji drugi HDZ-ovac čak i kada mislim da nisu u pravu (kao ni neki SDP-ovac) ali kunst je primjer ultra uvlakača \"u dupe\". Što malo ne pogleda Dragutina Lesara koji sam hrabro kriči put?a Ajmo jednom pričati iz sadašnjeg vremena, onoga za kojega smo odgovorni i za koji smo dobili mandat, a ne vraćati se 7 godina unazad, to je trebalo učiniti 2004. ili 2005. a ne 2010. I na kraju moj dojam je da se dista želi sve izrelativizirati i onda su svi jednaki (kako ono; riža, meso, kupus u prosjeku sarma?, znate tu priču). Nije tako, tko sada nije sposoban voditi politiku i zemlju kako treba, neka odustane i neka puste ljude koji gledaju u budućnost a ne prošlost. Prošlost je samo poučna i kao takva je vrijedna ali nikako ne predstavlja vrijednost za koju se valja žrtvovati. Žrtva je uvijek stvar budućnosti i sadašnjosti. Moj djed je otišao kako je otišao i to mi je važno jer ne želim da se to dogodi mom djetetu ali danas je drugo vrijeme i drugi uvjeti, moj djed je samo dio prošlosti i poučka.

VL
MA
margaritas
15:45 25.03.2010.

nije samo polancec pregovarao i cacic je po nalogu mesica sudjelovao ali u prvoj privatizaciji zato je i putovao u madarsku kad mu se dogodila nesreca

VL
OB
-obrisani-
19:54 25.03.2010.

Je Maras lukav. Pa naravno da nije Polančec sam pregovarao, sigurno je Ivo otišao osobno po svoju novu \"teško zarađenu\" uru, isto kao i u Veronu. A što se tiče Kunsta, komentator baš je lijepo to rekao. Ja bih samoo dodao da je njegova uloga očito što više provocirati građane, ne bi li mi što manje primijećivali koliko nas provocira Kosorica, Kalmeta, Bebić....... I izvrsno mu uspjeva, sve ih je potpuno zasjenio......

VL
RE
rendulic50
21:46 26.03.2010.

MOL-predstavlja na svim prezentacijama INU-kao svoje vlasništvo tj. kao jednu od svojih rafinerija mislim kao petu-Sisak,Rijeka ,Italija ,Slovačka i dakako Madjarska.Postoji matrijal o tome i to veoma svjež.

VL
HR
Hrvatina101
15:53 29.03.2010.

Ma dajte ljudi sta je vama pa to su sitni novci tko bi to isao petljat svoje prste a pogotovo Polancec

VL
HA
handi
08:43 29.03.2010.

Ovo prepucavanje problema vezano za Inu je totalna pišurija. Svi od sabora i naroda vode diskusiju i razmišljaju, tko je taj koji je uzročio krah jedne od največih i rekao bih najkvalitetnijij firmi u Hrvatskoj. Svi vode brigu, samo ne institucije koje su zadužene za taj problem. Blesavo je toliko vremena vuči narod za NOSINU i ne riješiti tak problem. NIšta se nije radilo bez ugovora. Kronologij događanja je moguće utvrditi isključivo kroz ugovore. Zna se tko je potpisivao te ugovore i točno se zna ili taj zna tko je potpisao ugovore na čiju inicijativu i inzistiranje je INA došla u takvu situaciju. Sve su to nebuloze ili se svi prave budale samo da bi zaštitili tog suludog majmuna koji je napravio cijelu tu feštu....najvjerojatnije isključivo za svoj interes.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.