Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo ministarstvo

Maras najavio otvaranje 50 tisuća novih radnih mjesta

Gordan Maras predstavio je Ministarstvo poduzetništva i obrta (1)
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/4
25.01.2012.
u 12:45

– Poduzetnici se mogu nadati i poreznom rasterećenju – izjavio je Maras i najavio nultu stopu poreza na reinvestiranu dobit

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras najavio je na predstavljanju ustroja tog novoosnovanog ministarstva otvaranje 50 tisuća novih radnih mjesta, sedam tisuća novih poduzeća i 13 tisuća novih obrta, izvještava Poslovni dnevnik.

– Poduzetnici se mogu nadati i poreznom rasterećenju – izjavio je Maras i dodao kako se novim mjerama želi olakšati osnivanje novih poduzeća i ubrzati realizaciju investicija.

Plan poticanja za 2012. godinu vrijedan je 300 milijuna kuna, a planira se i uvođenje mjera koje bi porezno rasteretile poduzetnike kao što je nulta stopa poreza na dobit za investiranje, ali i oslobađanje od plaćanja doprinosa na plaću za novo radno mjesto tijekom prve dvije godine.

Maras je najavio i nižu stopu PDV-a za ugostiteljstvo i turizam, ali nije želio otkriti koliko bi točno iznosio.

Više pročitajte ovdje.

Komentara 123

DR
drug
12:58 25.01.2012.

Koju travu ti pušiš čovječe..... Nisi jedini kako vidim !!!!

KU
kukuriku
17:57 25.01.2012.

..jos za vrime A.Markovicá, kada su pokusavali maknuti Administraciju u \"proizvodnju\", se automatski-razmnozila-povecala ta ista-Administracija za 30%- i to je svitski-fenomen.

MI
mihan
09:30 26.01.2012.

Kod nas je veliki problem MJERA...Malo je gdje imamo normalnu i realnu..Sto treba manje kod nas je vise..i obrnuto...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije