Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONSINJOR ZVONIMIR ALOJZIJE SEKELJ

Manoliću je sakrament dao umirovljeni svećenik kojemu su oca i djeda ubili partizani

Josip Manolić danas slavi 103. rođendan
Foto: Borna Filic/POSEBNA PONUDA
24.12.2023.
u 17:31

Monsinjor Sekelj bio je župnik župe Sv. Blaža, a zaredio ga je 1971. godine kardinal Franjo Kuharić

Josip Manolić nedavno je primio sakrament ispovijesti od svećenika Zvonimira Alojzija Sekelja. Monsinjor koji je na Manolićev zahtjev dao sakrament dobro je poznat dijelu Zagrepčana, no malo tko zna kako je taj svećenik unuk i sin žrtava komunista. Njegovog djeda i oca ubili su partizani.

Monsinjor je rođen 13. prosinca 1945. godine, ime Zvonimir majka mu je dala po ubijenom ocu, a Alojzije po djedu, piše portal Narod HR. Alojzije Sekelj ubijen je 1943. kada su partizani zauzeli Koprivnicu strijeljanjem u Velikom Poljancu, dok je Zvonimir ubijen u svibnju 1945. godine.

Monsinjor Sekelj bio je župnik župe Sv. Blaža, a zaredio ga je 1971. godine kardinal Franjo Kuharić. Započeo je kao župni vikar u župi Sv. Marije na Dolcu, zatim je bio u Pitomači do 1978. godine kada ga je kardinal Kuharić imenovao župnikom u župi Sv. Nikole Tavelića u Kustošiji, a nakon 24 godine službe, prešao je u Sv. Blaž gdje je dočekao mirovinu.

"Moj cilj je uvijek bio postati svećenik. Nisam nikada imao težnje za karijerom, nego sam uvijek vodio računa o kvaliteti svojeg svećeništva i unutarnjoj čistoći koja mi i danas daje žar i svježinu“, istaknuo je Sekelj. Oduvijek je posebno uživao u pripremi roditelja i kumova za sakrament krštenja, ističući kako se na tom poslu nikada nije umorio.

POVEZANI ČLANCI:

"Gospodin mi je darovao sposobnost da lako komuniciram s vjernicima, u ovom slučaju s roditeljima i kumovima. Imam jedan sat s njima i to vrijeme moram iskoristiti na najbolji mogući način pa uvijek nastojim govoriti o važnosti braka, komunikacije, odnosu prema djetetu. Uvijek naglašavam da vjera nije neki dodatak, nego služi za hodanje po zemlji" kazao je.

VIDEO Žive jaslice u Postojnskoj jami

Komentara 23

ST
Startrack
18:23 24.12.2023.

Nije li ovo onaj ubojica udbs. Kako je sve zaboravljeno?

TE
tejanolejano
19:54 24.12.2023.

Tko mu je dao ekskrement ??

JO
jožica
18:01 24.12.2023.

Nije ispovjest nego ispovijed

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije