Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDJELJOM U 2

Mandić: Kerum je ideološki pajac koji govori nečuvene gluposti

igor mandić
Arhiv VL
27.09.2009.
u 15:03

Kerum je građanin iz Ogorja kraj Muća i predstavlja pretežno taj element i teško da bi mogao osnovati građansku stranku, možda mućkarošku ili vlašku, ali građansku teško - smatra Mandić.

Komentirajući kontroverzni istup poduzetnika i splitskog gradonačelnika Željka Keruma u prošlotjednoj emisiji Nedjeljom u dva, Igor Mandić, ovotjedni gost Aleksandra Stankovića konstatirao je:
Kerum je ideološki pajac i početnik u teškom poslu koji nekontrolirano govori nečuvene gluposti bliske nacifašizmu. Njegove ideje o Srbima ne da su nakaradne, nego su možda za kriminalni progon.

Izabran je, ali ne predstavlja Split, nego vlaški dio splitskog pučanstva, bez uvrede ikome. On je građanin iz Ogorja kraj Muća i predstavlja pretežno taj element i teško da bi mogao osnovati građansku stranku, možda mućkarošku ili vlašku, ali građansku teško - smatra Mandić i dodaje:
- On (Kerum op.a.) je proizvod klime koja u Hrvatskoj vlada posljednjih 20 godina, sve mu govori da se smije tako izraziti, da mu se ništa neće dogoditi -

Ovaj pisac, književni kritičar i polemičar potom se retorički zapitao: "Kako bi mu se i dogodilo, kada koljač Srba prima plaću zastupnika i hoda mirno po Bosni i Hercegovini. Pa onda jedan građanin iz Ogorja može slobodno reći da Srbi moraju znati gdje im je mjesto."

- To je stravična rečenica koja se nije u Hrvatskoj nije čula još od Tuđmana, a prije toga još od Hitlera. U takvoj krvi Kerum dolazi iz Muća kao blesavo djetinje lane i ne zna da je na tome (pitanju Srba op.a.) stigma, ali onda neka se ne bavi gradom i politikom neka prodaje meso i igračke - zaključio je Mandić dodavši da je Tuđmanova politika išla za rješavanjem pitanja Srba u Hrvatskoj kao što je Hitler išao riješiti pitanje Židova u Njemačkoj.

Ključne riječi

Komentara 181

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
18:15 27.09.2009.

Iskoristio bi ovu priliku da. Sagradimo novi glavni grad Hrvatske Negdje izmedu Knina I Zadra pa neka se dise punim plucima u nasoj predstolnici a ne smrad.A ta lepa brena tu u zg i pripada.Ha ha ha(taj zligor isto)

ZA
zaistinu1
17:04 27.09.2009.

Doso Srboslaven kod Jugoslavena u nedjeljom u 2 da ga pita ko nas bre zavadi. Kerum je neobrazovan neotesan ali posten, iskren i voli svoju zemlju za razliku od ove dvojice koji sanjaju Srboslaviju.

MO
moral
18:09 27.09.2009.

Jadna je javna televizija, kada ovoliko prostora daje čovjeku koji žanje u Zagrebu, a moli Boga da kiša padne u Beogradu. A ja jedini grijeh Tuđmanov, vidim u tome što nije propisao zakon o zabrani ministarstvu kulture, da financira ovakve majmune. Volio bih vidjeti koliko je ovaj dični književnik prodao knjiga u knjižari. A da živi od toga, najvjerojatnije bio pasao travu , pa možda i u Muću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije