Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
marija bistrica

Mamić: Sportaši mole za zdravlje igrača i cijeli hrvatski narod

marija bistrica,dinamo,zdravko mamić (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/10
06.05.2013.
u 19:38

GNK Dinamo prisustvovao je hodočašću s 200-tinjak igrača i djelatnika, među kojima su bila i braća Mamić

Tradicionalno, 11. po redu hodočašće sportaša Zagrebačke nadbiskupije u svetište Majke Božje Bistričke danas je okupilo oko tisuću sportaša i sportskih djelatnika brojnih klubova, koji su sudjelovali na procesiji i putu svjetla na bistričkoj kalvariji i na misi koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.

- Pozivam vas da u poniznosti pred Bogom slušamo njegovu riječ, ovdje najbolje vidimo svoje mjesto na najvažnijoj ljestvici, a Majka Božja čuva nas i tješi na igralištu života i sluša naše molbe - rekao je sportašima mons. Šaško.

- Ovamo dolazimo tradicionalno, hodočašće nam daje duhovnu dimenziju i posebni sportski profil, drago nam je da je ovo postalo masovno hodočašće sportaša Zaagreba i okolice, koje mnogo znači za mlade ljude, jer se kroz ovakvu manifestaciju dolazi do spoznaja o pravim vrijednostima u životu, zdravlju, obitelji, poštivanju protivnika - komentirao je hodočašće Mirko Barišić, predsjednik Izvršnog odbora GNK Dinamo, koji je prisustvovao hodočašću s 200-tinjak igrača i djelatnika.

Među njima bila su i braća Mamić. Zdravko Mamić istaknuo je da u Mariju Bistricu Dinamo dolazi na duhovnu obnovu.

Mole za hrvatski narod

- Tu dolazimo na razgovor sa samim sobom, razbistriti misli, napuniti se nadom i optimizmom, moliti za zdravlje, ne samo igrača, već za cijeli hrvatski narod - kazao je Mamić, ističući da klub odlazi na pripreme u Međugorje redovito, da su bili u Lourdesu, te da se spremaju u Svetu zemlju.

Na hodočašću sportaša već drugi puta bio je i Joe Šimunić, koji kaže:

- Svi mi igrači odgojeni smo u vjeri, većina u katoličkoj, to su nam bitne stvari, ne samo za nogomet već općenito u životu - rekao je.

Da sportaši najviše mole za zdravlje, potvrdio je Zlatko Saračević, trener RK Croatia Osiguranje.

- Zdravlje nam je prvo u molitvama i sportašima uvijek najvažnije. Ove godine nije mogla doći prva ekipa, jer sutra imaju prvenstvenu utakmicu.

Dolazio s rakom, melanomom...

Hodočašću se pridružio i legendarni Ćiro Blažević, koji je na novinarsko pitanje hoće li se moliti da NK Zagreb ne ispadne iz prve lige odgovorio:

- Došao sam ovamo po čudo u više navrata, no za veće potrebe od sportskih rezultata. Imao sam rak, melanom, operaciju kičme i uvijek sam tu dolazio i mislim da mi je Majka Božja pomogla. Nepravedno bi bilo da u sportu pozivamo Majku Božju, i drugi je pozivaju, pa bismo je doveli u nezgodnu situaciju, za koga da navija - bio je duhovit Ćiro, te dodao da je ponosan na sportaše koji su najveći ambasadori Hrvatske, Poznati sportaši okupljeni u Mariji Bistrici posebno su veselili djecu, pa su brojni mališani iskoristili priliku i fotografirali se sa svojim sportskim idolima.

Na svetoj misi u bistričkoj bazilici sportašima se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

>> Gotovina s obitelji u M. Bistrici: Zahvalio je Majci Božjoj na slobodi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije