Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog dugova

Zamjena identiteta! Maloljetniku stigla treća ovrha na osobu koja je umrla prije 8 godina

Josip Vahtarić
Foto: Mladen Mandić/ZI
1/2
15.09.2015.
u 20:04

Ne želim plaćati tuđe račune, no ako je vlasnik stana doista moj sin kao što piše u ovrsi, sa zadovoljstvom ću ih platiti, kaže Mladen Vahtarić

Josip Vahtarić, 16-godišnjak iz malog zaselka Lipnica Zagorska pokraj Tuhlja, još jedna je žrtva nesređene administracije. Maloljetni Josip Vahtarić ove je godine dobio čak tri prijedloga za ovrhu zbog dugova Zagrebačkom holdingu, jednu za Čistoću te dvije za Vodoopskrbu i odvodnju. Maloljetnog Zagorca ovrhovoditelji i javni bilježnici zamijenili su, naime, za osobu istog imena i prezimena na adresi Hribarov prilaz 8 u Sloboštini u Zagrebu, koja je umrla još prije osam godina – 11. listopada 2007.

– Prije nekoliko dana došla nam je već i treća ovrha od tri različita javna bilježnika, da smo dužni za plaćanje vode i odvoza smeća, a mi nemamo nikakve veze s vlasnikom stana. Sve to koštalo me puno vremena, truda i živaca. Odlazim u policiju, pišem žalbe, ali rješenja o ovrsi stižu i dalje. Moj sin u ovom slučaju nije ništa kriv, ali kako si pomoći kad ga svi terete i svima moram pisati prigovore da nije riječ o njemu – rekao je Mladen, otac maloljetnog Josipa Vahtarića.

– Zar po OIB-u svi ti pravnici koji nam šalju ovrhu ne mogu vidjeti da moj sin ima 16 godina i da je u trenutku smrti vlasnika stana na Hribarovu prilazu imao osam godina. Svi odvjetnički uredi i javni bilježnici samo šalju svoja rješenja bez provjere – rekao je Mladen Vahtarić. Dodao je kako je bio u Policiji u Klanjcu i kako su mu tamo rekli kako u Hrvatskoj postoji čak osam osoba s imenom Josip Vahtarić.

– Kad već postoji osam osoba s tim imenom, ne znam samo kako je ovo troje ovrhovoditelja i javnih bilježnika došlo baš do adrese mojega sina, to više što u 2007. kad je umro Josip Vahtarić u Hribarovu prilazu, OIB nije ni postojao već je on uveden tek 2009. Riječ je o nekoliko računa koji su nastali tijekom 2013. i 2014. Pitam se tko je račune plaćao od 2007. kada je vlasnik stana umro. Iako je riječ o tri ovrhe manje od tisuću kuna, ne želim plaćati tuđe račune, radije ću na sud, no ako je vlasnik stana doista moj 16-godišnji sin, kao što piše u ovrsi, sa zadovoljstvom ću ih ipak platiti – rekao je Mladen.

Javnobilježnički ured Vlaste Zajec vodi postupak za Vodoopskrbu i odvodnju, a ured Mladena Ježeka za Čistoću.

– Na žalost, takve se stvari događaju jer javni bilježnici rade po nalogu ovrhovoditelja a da pri tom obično ne provjeravaju vjerodostojnost podataka. U ovom je slučaju očito došlo do zamjene, odnosno krivog OIB-a koji nam je dostavljen. Neka nas Vahtarići iz Zagorja nazovu i mi ćemo obustaviti cijeli postupak – rekla je Vlasta Zajec.

U uredu Mladena Ježeka rekli su da "što njih zovemo jer oni s tim ovrhama nemaju nikakve veze, već samo postupaju prema nalogu tvrtke".

>> Osudili ga, a niti zna žrtvu niti je ikad bio u Biogradu!

Komentara 37

OB
ObrenM
19:56 15.09.2015.

Miljenic,Hanzekovic i biljeznici su lopovi.Sanaderu ce uskoro (nakon 5 godina od pokretanja kaznenog postupka) nastupiti zastara za ogromnu pljacku,a kod ovrha ne postoji rok apsolutne zastare.Ovrhe se vrse bez upozorenja ovrseniku,a zasticeni racun se moze otvoriti poslije prve ovrhe u vecini slucajeva cijele place ili mirovine.

CC
crosoft.cro
20:43 15.09.2015.

vidi se da rade pismeni ljudi svaka čast

MA
malena1983
20:27 15.09.2015.

I tko ce za to odgovarat? Joj da , nitko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije