Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUMOVAO ALKOHOL

Maloljetnica (17) razbijala po kafiću pa dobila batine od konobarice, njezine kćeri i muža

Ulaz u Hitnu službu bolnice Rebro
Josip Regovic/PIXSELL
06.05.2022.
u 16:50

Maloljetnica je te večeri tri piva pa je napuhala 1,65 promila, a u lokalu je bila sa starijim bratom i majkom

Svašta se može dogoditi kada alkohol kumuje, što pokazuje i slučaj koji se dogodio u kolovozu prošle godine.

Pijana maloljetnica počela je oko ponoći razbijati po popularnom križevačkom kafiću, a onda su se u sve umiješali konobarica, njezina kći i suprug. Maloljetnica je na kraju dobila batine te je završila na hitnoj, a sad je stigao i sudski epilog nemilog događaja

Prema presudi, 17-godišnja djeojka je u kolovozu oko 23.45 sati u kafiću u Križevcima razbila čašu i pivsku bocu, nakon čega ju je konobarica (49) primila ju je za kosu i izvukla van, a izašla je i njezina 19-godišnja kćer.

“Maloljetnica je šakom udarila 19-godišnjakinju u glavu, nakon čega su se potukle. Maloljetnica je nogom u prsa udarila i konobaricu koja je pala na pod gdje su se nastavile tući i jedna drugu čupati za kosu. U jednom trenutku tučnjavu je vidio konobaričin suprug (40). On je maloljetnicu uhvatio rukama za vrat, udario njenim tijelom u zid te ju počeo udarati rukama po cijelom tijelu. Maloljetnica je nakon ovog događaja zatražila liječničku pomoć u Zavodu za hitnu medicinu u Križevcima, gdje su joj utvrđene lake tjelesne ozljede”, stoji u presudi, piše Danica.

Napuhala 1,65 promila

Maloljetnica je te večeri tri piva pa je napuhala 1,65 promila, a u lokalu je bila sa starijim bratom i majkom. Kazala je da je slučajno razbila čašu i pivsku bocu te ju je konobarica primila za kosu i izvukla van. Priznala je da su se tamo potukli.

Iako su konobarica i njezin suprug opovrgnuli da su se tukli s maljoljetnicom, prekršajni sudac u Križevcima je nakon svih iskaza i izjava svjedoka
zaključio je da su i oni sudjelovali u remećenju javnog reda i mira.

Maloljetnica je, dakle, proglašena krivom te joj je izrečen sudski ukor. Drugookrivljena konobarica mora platiti kaznu od 100 njemačkih maraka, njezina kći  200 maraka, a suprug 100 maraka. Svo troje moraju podmiriti po 200 kuna troškova postupka. Presuda križevačkog prekršajnog suca je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti u zakonom propisanom roku.

VIDEO: Slovenski liječnik o prekidu trudnoće: Iz Hrvatske imamo 10 slučajeva godišnje. Postupak ide jako brzo

Ključne riječi

Komentara 19

SI
siny
18:24 06.05.2022.

Kao prvo, zasto je maloljetnica sluzena alcohol, a kao drugo, ovo mora da su vijesti iz 1995.

VI
vice77
18:02 06.05.2022.

Lud zbunjenoga kakove marke .......

Avatar MinerVlado
MinerVlado
20:58 06.05.2022.

Zašto kazne nisu u dinarima, kad je i zakon iz tog doba!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije