Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ PARKA U KRIMINAL

Maloljetna banda zatočila, pretukla i opljačkala staricu

\'zlostavljanje zena nasilje u obitelji  silovanje\'
Arhiva VL
02.11.2011.
u 18:38

Mladiću od 17 i djevojci od 14 godina prijeti deset godina robije zbog plijena od tisuću kuna.

Plijen od tisuću kuna mogao bi biti razlog zbog kojeg će dvoje maloljetnika od 17 i 14 godina, ako im se dokaže krivnja i budu osuđeni, završiti od jedne do deset godina u zatvoru. Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su u noći na Sve svete, u vremenu od 20 do 3 sata, 17-godišnjak iz Bapske, sela kod Iloka, 14-godišnjakinja iz Vukovara i 13-godišnje dijete počinili razbojstvo nad K. S., 92-godišnjom Vukovarkom. Tom prilikom starici su nanijeli lake ozljede zbog kojih je prebačena u vukovarsku bolnicu, gdje su je liječnici pregledali i pustili kući na daljnje liječenje.

Baka živi sama u kući

– S obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu u kojem su sudionici maloljetne osobe, ne možemo izlaziti s bilo kakvim pojedinostima u javnost.

Možemo samo reći da će 17-godišnjak i 14-godišnjakinja uz kaznenu prijavu biti dovedeni Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, dok se protiv 13-godišnjaka dostavlja obavijest Državnom odvjetništvu i Centru za socijalnu skrb. Predviđena kazna za ovo kazneno djelo iznosi od jedne do deset godina zatvora – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Luka Barunčić, dodajući da slučajevi razbojstva u kojima sudjeluju maloljetne osobe na tom području ipak nisu česti.

Baka inače živi sama, a prema neslužbenim informacijama, do kojih se dolazi na kapaljku, događaj je policiji prijavila kćerka koja živi u Vukovaru. Navodno je osumnjičena maloljetnička trojka u dva navrata tijekom noći provaljivala u kuću te da su staricu držali zaključanu u pomoćnoj prostoriji.

Obiteljska kuća K. S. nalazi se u ulici u kojoj uglavnom žive starije osobe ili su kuće prazne, tako da nitko od susjeda nije čuo ni vidio ništa sumnjivo.

Iz parka pratili kretanje

U blizini je i park u kojem se tijekom noći okupljaju mladi, a odakle su očito osumnjičeni pratili kretanje stanovnika i planirali razbojstvo. Do K. S. tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli doći, na telefon se nitko nije javljao, a i vrata dvorišta bila su zaključana.  

Ključne riječi

Komentara 4

CH
chemica
18:53 02.11.2011.

Ako se radi o majci ili baki nekog od naših \"sposobnih\" sudaca, onda bi se zbilja moglo desiti da ovo dvoje postanu punoljetni u zatvoru. Ovako...nekako sam skeptičan. \"Sitan\" društvenokoristan rad od par stotina sati i eto njih opet među normalnim ljudskim bićima što njima samima nikada neće uspjeti postati.

PR
Predator1
19:19 02.11.2011.

ne vjerujem u to da ce dobiti tolike kazne,pa sjetite se onog ******** srdjana mladjana sto je ubijao iz zaj*****ije,a jezim se od pomisli da bi morao uskoro biti na slobodi,tako da je pitanje kazne i zlocina jako dvojbeno

TO
Toni50
12:51 03.11.2011.

Glavaš uživa kada se sjeti i kada v idi ovo te tvrdi \"zločin se ne isplati nad hrvatima\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije