Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostavljenih sve više

Mali i osjetljivi, mačići odlaze pokošeni virusnim infekcijama

Udruga 9 života
Foto: Udruga 9 života
1/5
06.11.2014.
u 15:28

Volonterke osječke Udruge 9 života pozivaju sugrađane da otvore vrata svojih domova i pomognu im spašavati živote napuštenih životinja

Ostavljaju ih po parkovima i livadama, u vrećicama, u kutijama s porukama, ispred Pet centra. Volonterke osječke Udruge 9 života uzalud mole sugrađane da im pomognu i pruže privremeni smještaj pronađenim mačićima.

Domovi su im puni životinja koje nitko neće. I to je jedan od razloga što posljednjih dana broje one koji nisu uspjeli preživjeti.

Probdjevene noći

- Noćas je naš brko uginuo, virusi su pokosili većinu mačića. I kad nemate razumijevanja za nas, kad se ljutite što odmah ne odgovormo, što zamjerate ako nam se desi propust, što nas prozivate kad kažemo da više nemamo kud s njima, što nam “isčitavate” naše ciljeve i zašto je Udruga osnovana, pitate li se kako izgleda jedan naš dan? - napisala je jedna od volonterki nakon tko zna koje po redu probdjevene noći uz bolesno mače. Mellvil nije uspio, nakon njega svoje oči posljednji put zatvorio je i Fandango.

Foto: Udruga 9 života

- Nudimo našim sugrađanima i hranu i pijesak, kao i veterinarsku skrb, samo da u svoj dom privremeno smjeste pronađene mačiće. Baš zbog bolesti koje se jako brzo šire jer su mali i najosjetljiviji. Nitko to ne želi, isprike su od alergije na dlaku do vlastitih životinja koje ne prihvaćaju pridošlice. Ucjenjuju nas da ih uzmemo inače će ih vratiti na ulicu. I onda ih mi uzmemo i plačemo i nad njima i nad sobom. Sve smo pod velikim stresom, jedna kolegica nedavno je rekla - ja nemam život, moj život žive mačke! - priča nam Osječanka i dodaje kako je to živa istina.

Kako pomoći

Živa istina je i da za sve nisu krive životinje, već neodgovorni ljudi. S njima se teško nositi jer ih je previše, a kako bi i dalje mogle spašavati napuštene životinje, svaka pomoć dobro će im doći.

- Uvijek nam treba hrana prilagođena za bolesne, vitamini, podlošci, pijesak, transporteri, kavezi, ampule protiv unutarnjih i vanjskih nametnika, vitaminske paste, plivasept za dezinfekciju - dodaje volonterka.
Pomoći im možete i pozivom na humanitarni telefon 060890899 (5,05 kn za mobilne i 3,75 kn za fiksne mreže) ili uplatom na račun udruge, IBAN HR 3923400091110475218, Privredna banka Zagreb. I ono najvažnije, trebaju privremene udomitelje koji će otvoriti vrata svog doma i pružiti šansu malenima da prežive.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar ankabutorac
ankabutorac
08:34 08.11.2014.

Ajde ljudi, pomozite...zivotinje nama daju vise nego mi njima...

Avatar šjorbepo
šjorbepo
23:12 09.11.2014.

Hvala svima što pomažu ovakvim životinjama.

WC
wolf_cro
21:14 06.11.2014.

Neka se stidi svatko tko može, a ne želi pomoći jadnim životinjicama. A oni koji ih ostavljaju na ulici, ili još gore - muče ih i ubijaju - želim da se prže u paklu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije