Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Maletić: Hrvatska ne treba potvrditi Istanbulsku konvenciju

19.09.2017.
u 00:01

Iznenadila je podjela unutar zastupnika iz redova HDZ-a, čiji je predsjednik, premijer Andrej Plenković, najavio da će Hrvatska tu konvenciju ratificirati do kraja godine.

Konvencija Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, poznatija kao Istanbulska konvencija, prošlog je tjedna podijelila hrvatske europarlamentarce. Kako se i očekivalo, podržali su je oni s ljevice, a protiv su bile HSS-ova Marijana Petir i HKS-ova Ruža Tomašić. Iznenadila je podjela unutar zastupnika iz redova HDZ-a, čiji je predsjednik, premijer Andrej Plenković, najavio da će Hrvatska tu konvenciju ratificirati do kraja godine.

Ratifikacija je predviđena i Vladinim godišnjim planom usklađivanja zakonodavstva i već je prošla i javnu raspravu, no rezoluciju kojom je Europski parlament pozvao članice EU da potvrde konvenciju podržale su samo Dubravka Šuica i Željana Zovko, protiv je glasovao Ivica Tolić, koji je u EP ušao umjesto Plenkovića, dok je Ivana Maletić ostala suzdržana, a kao razlog je navela dijelove Konvencije kojima se, kaže, uvodi rodna ideologija.     

>>Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Radikalni prijedlog IDS-a: Tražimo zatvor za isticanje fašističkih simbola, podržat će nas i HNS

>>Eurobasket: Slovenci treneru platili samo 60.000 eura

>>Jolly kupuje i drugi mercedes od 27 milijuna kuna

>>Večernji daruje Golf TDI Comfortline - još se stignete uključiti!

Ključne riječi

Komentara 39

KR
kruti194
22:03 18.09.2017.

i mi tražimo istarski smrdljivi autonomašu, kaznu ZATVORA za isticanje komunističkih obilježja pa onda samo mašite i paradirajte zvijezdama petokrakama!!!!

LU
Lujo123
22:52 18.09.2017.

Jaši soroš, jaši, ali i on bu uskoro za golštajnom - hvala Bogu!!!

IH
iron.hide.54966
21:50 18.09.2017.

Prokleti licemjeri, dušu bi prodali vragu za samo da se uvučete nekomu u onu stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije