Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDIO MINISTAR

Malenica: Šefica USKOK-a dala je ostavku zbog nesreće s većom materijalnom štetom

Zagreb: Održana sjednica Vlade RH
Boris Scitar/PIXSELL
18.04.2023.
u 20:21

Dodao je da se u dostavljenom izvješću navodi da je glavna državna odvjetnica od ravnateljice Uskoka zatražila ostavku zbog propusta u obavljanju državnoodvjetničke uprave

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica izjavio je u utorak da je razlog zbog kojeg je ravnateljica Uskoka Vanja Marušić zatražila ostavku prometna nesreća s većom materijalnom štetom te je najavio da će on dati suglasnost u narednim danima. "Danas kasno popodne sam dobio dopis glavne državne odvjetnice u kojem me obavještava da je ravnateljica Uskoka podnijela zahtjev za razrješenje", rekao je Malenica za Dnevnik Nove TV.

Dodao je da se u dostavljenom izvješću navodi da je glavna državna odvjetnica od ravnateljice Uskoka zatražila ostavku zbog propusta u obavljanju državnoodvjetničke uprave.

 

"Posrijedi je prometna nesreća s većom materijalnom štetom", rekao je Malenica, kazavši kako vjeruje da će u narednim danima Državno odvjetništvo pojasniti sve okolnosti. Najavio je da će on dati suglasnost u narednim danima. Dnevnik Nove TV objavio je da je Marušić zataškala prometnu nesreću koju je s početkom 2022. izazvao službeni vozač. Upitan je li zabrinut za funkcioniranje Uskoka, ministar je rekao da je Uskok dio Državno odvjetništva i da će glavna državna odvjetnica poduzeti određene poteze u vidu nastavka normalnog funkcioniranja Uskoka.

"Kad se ostavka prihvati tada će, vjerujem glavna državna odvjetnica imenovati vršitelja dužnosti, tada će se vjerojatno provesti i natječaj. Sve je na Državnom odvjetništvu da u ovoj situaciji u kojoj se nalazi Uskok osigura sve da Uskok nastavi neometano s radom", rekao je. Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić uputila je zahtjev za prestankom rada iz osobnih razloga, izvijestilo je Državno odvjetništvo. Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek u utorak je poslijepodne zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Uskoka za prestankom rada iz osobnih razloga, ističe se u priopćenju DORH-a. Vanja Marušić je 16. studenoga drugi put imenovana ravnateljicom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta na vrijeme od četiri godine. Marušić je za ravnateljicu Uskoka prvi puta imenovana u studenome 2018. kada je na toj dužnosti zamijenila sadašnju europsku tužiteljicu Tamaru Laptoš.

 

Komentara 4

ST
streetboy
06:52 19.04.2023.

Dala ostavku zbog jedne Škode seperb , koga vi to farbate ?.

KU
Kujttim
21:02 18.04.2023.

Ako sam dovoljno pismen i priseban - ovo je kazneno djelo - Krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Službena ili odgovorna osoba koja u službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili spis unese neistinite podatke, ili ne unese kakav važan podatak, ilili svojim potpisom, odnosno službenim pečatom ovjeri takvu ispravu, knjigu ili spis s neistinitim sadržajem ili koja svojim potpisom, odnosno službenim pečatom omogući izradbu isprave, knjige ili spisa s neistinitim sadržajem, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. To nije propust nego kazneno djelo?

LJ
ljudemisi
20:51 18.04.2023.

DORH je najgora karika našeg pravosuđa gdje još uvijek djeluju komunjarske aveti poput bajića, cvitana... a glavna mu je zadaća rušiti HDZ i čuvati brojne komunjarske zločince i kriminalce od procesuiranja i zatvora. DORH je poluga zločinačke partije na utjecajaj politike koji je pokušao spriječiti i procesuiranje ubojica perkovića i mustača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije