Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLOG OSTAVKE MARUŠIĆ

Malenica o detaljima odlaska šefice USKOK-a: Pokrenut će se stegovni postupak protiv vozača

Zagreb: Ministar Malenica dao je izjavu medijima
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
19.04.2023.
u 21:01

Ministar je potvrdio i kako vozilo kojim je upravljao zaposlenik ministarstva nije Uskokovo te da je nastalu štetu u prometnoj nezgodi od sto tisuća kuna platio Uskok

Ministar Ivan Malenica rekao je da je vozač šefice USKOK-a Vanje Marušić bio zaposlenik Ministarstva pravosuđa te će protiv njega, zbog teške povrede službene dužnosti jer je kao službena osoba kriv za prometnu nesreću, biti pokrenut stegovni postupak, a ističe da ostavka Marušić nema politički kontekst.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica je to izjavio večeras za RTL Danas napomenuvši kako on kao ministar više od godinu dana nije imao informaciju o toj nesreći.

Na pitanje je li tu još itko zakazao osim Marušić, s obzirom na to da nije bio upoznat s prometnom nesrećom koju je počinio zaposlenik njegova ministarstva, Malenica je odgovorio kako je "konstatacija glavne državne odvjetnice da ona smatra da je Marušić propustila izvijestiti njega kao nadležnog ministra o ovom događaju". Ministar je potvrdio i kako vozilo kojim je upravljao zaposlenik ministarstva nije Uskokovo te da je nastalu štetu u prometnoj nezgodi od sto tisuća kuna platio Uskok.

Na upit je li, s obzirom na to da Vanja Marušić odlazi, laknulo Vladi, Malenica je kazao kako ne vidi razloga zašto bi to laknulo Vladi, niti je ovo povezao s političkim kontekstom.  "U ovom trenutku odbacujem bilo kakve političke konotacije vezane za ovaj događaj", rekao je ministar i dodao kako je na DORH-u da da provedu sve potrebne postupke. Ravnateljica Uskoka Vanja Marušić uputila je u utorak zahtjev za prestankom rada iz osobnih razloga. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije