Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Netala u Skoplju

Cijela regija traži Vanju (14) koja je nestala na putu do škole: 'Mislim da je oteta, daj Bože da griješim'

Facebook
30.11.2023.
u 12:17

Vanja Gjorčevska nestala je u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja što je uznemirilo makedonsku javnost. Na društvenim mrežama diljem regije dijele se Vanjine fotografije da bi se 14-godišnju učenicu što prije pronašlo, a u potragu je uključen i Interpol

Vanja Gjorčevska (14) iz Skoplja nestala je 27. studenog na putu do škole, a u potragu za njom se, uz Interpol, uključila i cijela regija. Djevojčica je nestala u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja stoga je njezin nestanak uznemirio javnost Sjeverne Makedonije. Policija je objavila njezinu fotografiju i opis te istražuje sve moguće motive i razloge nestanka, prenosi Blic.

Vanja je visoka 175 centimetara, teži 58 kg, ima tamnosmeđu kosu, smeđe oči, nosi zubni aparatić, ima madež na desnoj strani lica. U trenutku nestanka na sebi je imala plavi džemper, kratku crnu jaknu, crne traperice s bočnim džepovima i bijele tenisice. Posljednji signal s Vanjinog mobitela bio je na Bulevaru Partizanske odeje, preko puta Univerzalske sale. Djevojčica je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 nije bila dostupna. Po centru Skopja polijepljene su fotografije nestale Vanje u nadi da će netko od prolaznika imati korisnu informaciju, a njezina majka Zorica informacije o nestanku podijelila je na svojem Facebook profilu.

Kako je rekla Zorica, djevojčica je bila dobro raspoložena prije odlaska u školu i nije se žalila na probleme. Majka tvrdi da Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja. "Mislim da je oteta. Vanja je nasmijana izašla iz kuće, dala sam joj novac za doručak i otišla je u školu. Učiteljica mi je napisala da nije došla na sat, u stalnoj smo komunikaciji s njom i javim joj ako je Vanja bolesna i ne može doći u školu. Vanja ide u deveti razred", objasnila je Zorica. Dodala je i da Vanja ne izlazi puno, ima nekoliko prijatelja i uglavnom je kod kuće.

- Provjerili smo sve njezine profile na društvenim mrežama, imam sve njezine lozinke i nisam pronašla ništa sumnjivo. Vanja nije takva djevojka. Zaista sumnjam da je oteta, daj Bože da griješim. Da znam da je pobjegla i da imam problema s njom, sigurno ne bih dizala toliku paniku. Provjeravaju se i kamere, sve se događalo na putu od kuće do škole – objasnila je majka. Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je odmah po prijavi krenula istraga, te da je obavljen niz razgovora s osobama bliskima djevojčici kao i da su pregledane kamere, prenose makedonski mediji.

Zaposlenici u lokalnom kafiću rekli su da ništa nisu vidjeli, no policija je uzela snimke s njihovih kamera. Na društvenim mrežama diljem regije dijele se Vanjine fotografije. Informacije o njezinom nestanku objavljene su i na platformi "Pronađi me" koja je dio mreže "Amber Alert" u Europi. "Osnovan je stožer u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalasku djevojčice. Također smo u stalnom kontaktu s obitelji. Provjeravaju se informacije, video materijali i poduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja", zaključio je Toni Angelovski, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 2

V0
Vlaskoulicanec3.0
18:02 30.11.2023.

Iskreno se nadam da je mala jednostavno odlučila par dana "nestati" i da će se živa i zdrava vratiti kući!

NE
Nemanadimak
15:45 30.11.2023.

Prestrasno ali Makedonija je puna migranata i kriminalaca kao i Hrvatska. Nedavno sam bio u Skoplju i nije to bas tako siguran grad. Policiju bas briga za kriminal i onda imate ovo sto je bas tragedija i ne daj bozee nikome da se desi. Nek im bog podari snagu za prezivjeti ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije