Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rate nisu uredno podmirivane

Majushka, tvrtka poznate pjevačice, na meti EOS Matrixa zbog duga za iPhone12

Zagreb: Pjevačica Maja Šput u Mulleru predstavila svoj Majushka mikrofon
Foto: FIlip Kos/PIXSELL
1/3
05.03.2024.
u 09:13

Žalili se da nisu obaviješteni kad je Hrvatski telekom ustupio potraživanje, ali sudac je utvrdio da je sve zakonito

Majushka, tvrtka Maje Šuput Tatarinov i Nenada Tatarinova, našla se na meti tvrtke za naplatu dugova EOS Matrix, poznate po najvećoj upravnoj kazni od 5,47 milijuna eura koju joj je lani u listopadu izrekla Agencija za obradu podataka, jer su obrađivali podatke protivno Općoj uredbi o zaštiti podataka. Što su oni demantirali i najavili pokretanje upravnog spora. Od Majushke traže 1302 eura duga za kupnju mobitela iPhone12 Pro Max 128GB Pacific Blue za koji je ugovoreno obročno plaćanje na 24 rate.

Prema tužbi, rate nisu uredno podmirivane pa je tužitelj tražio isplatu svih nenaplaćenih 23 rata jednokratno u iznosu od 8694 kuna, s dospijećem u listopadu 2021. godine. Javna bilježnica na temelju ovršnog prijedloga EOS Matrixa donijela je rješenje o ovrsi protiv kojeg je Majushka podnijela prigovor.

Prigovoreno je da Majushka nije bila ni u kakvom ugovornom odnosu s EOS Matrixom niti su obaviješteni o postojanju duga, a ni o promjeni vjerovnika. Stoga je Općinski građanski sud u Zagrebu javnobilježničko rješenje stavio izvan snage. Međutim, sudac Hrvoje Vučić uvidom u dokumentaciju utvrdio je da sporno dugovanje postoji i na temelju ugovora o cesiji Hrvatski telekom zakonito ga je ustupio EOS Matrixu. Stoga je platni nalog na 1302 eura sa zateznim kamatama od listopada 2021. ostao na snazi, s tim da Majushka tužitelju treba platiti i 592 eura troškova postupka. Na presudu se Majushka može žaliti.

GALERIJA Raskošna imanja u Hrvatskoj: Posjećivali ih velikani, a sada propadaju

Zagreb: Pjevačica Maja Šput u Mulleru predstavila svoj Majushka mikrofon
1/41

Komentara 3

UM
Umjereni
09:32 05.03.2024.

Nevjerojatno kako se osoba koja po koncertu, a ima ih minimalno 4 mjesečno, zarađuje do 7000 eura, konstantno ljetuje po razvikanim mondenim ljetovalištima, sramoti poput zadnjeg klošara ne plaćajući rate za kupljeni telefon.

JO
jozakontra
10:06 05.03.2024.

eto pune istine o zaradi ove plasticne vrece, telefon koji traje godinu i pol otplacuje 2 godine - zapravo, ne otplacuje

Avatar KalebJosua
KalebJosua
10:25 05.03.2024.

Negledljivo i neslušljivo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije