Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj Zadro u šoku

'Majku smo pokopali a da joj nismo rekli da 
je Jure nestao'

Jure Zadro,obitelj
Foto: VL
03.05.2015.
u 11:29

Molimo one koji imaju točne informacije da se jave i pomognu nam doznati istinu, poručuje Jurin brat Ivan

Bol, tuga, suze, nevjerica... Takvo ozračje ovih dana vlada u obitelji nestalog brigadira HV-a i generala HVO-a, načelnika Odjela veze pri Glavnom stožeru Oružanih snaga RH Jure Zadre. U kući njegova brata Ivana u zaselku Višnjica, u općini Grude, sjedili smo s braćom i sestrom nestalog Zadre, a njihova bol još je veća jer su prije pet dana ostali bez majke Matije, koja je pokopana prije tri dana.

Do posljednjeg trenutka očekivali su da će se na pokopu pojaviti i Jure, koji je netragom nestao iz naselja Malešnica u Zagrebu prije desetak dana. Na sprovod su stigli i njegova supruga te mlađi sin, koji živi u Splitu, no ne i Jure.

– Pokojnoj majci nismo rekli da je nestao, to bi samo povećalo njezinu bol i otežalo bolest – govori nam kroz suze Jurin brat Ivan gledajući majčinu fotografiju. Jure je do nestanka redovito zvao, raspitivao se o majci i njezinu zdravstvenom stanju. Ništa nije slutilo da će nestati, zato je agonija još veća.

– Kad je majka preminula, na sprovod su došla i trojica njegovih kolega iz Oružanih snaga i njima posebno zahvaljujemo. Rekli su nam kako je Jure u poslu velik profesionalac, potpuno predan radu, stručan, a takav pristup tražio je i od ostalih. Ostajali su s njim puno puta i nakon posla, bio je opušten i uvijek im je bilo ugodno razgovarati s njim – prepričavaju nam braća Ivan, Zlatan i Slobodan dok sjedimo u obiteljskoj kući. Jedino što ga je tištilo bila je majčina bolest, što je potvrdio i svojim kolegama u Oružanim snagama. Brat Ivan prisjeća se Jurina životnog i poslovnog puta.

– Godine 1991. uključio se u 110. splitsku brigadu, zatim u HVO i cijelo vrijeme rata borio se za Hrvatsku dajući cijelog sebe za hrvatsku stvar. Njegov profesionalni put te maksimalnu posvećenost domovini zapazili su i u Oružanim snagama Hrvatske, u koje je ušao nakon akcije Oluja – naglašava brat Ivan. Uz trojicu braće, Jure ima i tri sestre, Katu, Blaženku i Veroniku.

Jure se posljednji put čuo sa suprugom, koja živi u Splitu, u utorak 21. travnja, a 22. travnja razgovarao je s bratom. Nakon toga mu se gubi svaki trag. Vojna policija zamolila je obitelj da ne iznosi detalje u javnost nakon nestanka.

– Pojavilo se dosta dezinformacija o pozadini nestanka i volio bih da nam se time ne stvara dodatna bol. Molimo one koji imaju točne informacije da se jave i pomognu nam da saznamo nešto o našem bratu, ocu, mužu... – govori za Večernji list Jurin brat Ivan.

>>Nestao načelnik veze Glavnog stožera HV-a brigadir Jure Zadro

Komentara 4

SW
swic
14:46 03.05.2015.

Ubili ga oni koi su gasili signal za vrijeme koncerta na trgu , Udba .

Avatar jedanalivrijedan
jedanalivrijedan
11:53 03.05.2015.

110. je karlovacka ....

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
12:15 03.05.2015.

otala ga UDBA..provjereno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije