Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majka M. Novakovića:

'Idem u Paragvaj i tražit ću da ga izruče Hrvatskoj'

mirko novaković
Foto: Zoran Marinović
18.11.2013.
u 16:55

J. Novaković kaže da njezin sin nije imao pošteno suđenje, a tvrdi i da ih je prevario odvjetnik kojem su platili 1000 dolara

– Da je osuđen, javio mi je iz zatvora. Ostala sam u šoku. Pa oni na suđenju nisu imali prevoditelja, nije bio prisutan nitko iz hrvatskog veleposlanstva. Suđeno im je bez primjene ikakvih ljudskih prava – očajno kaže Jasminka Novaković.

Njezin sin Mirko (23), koji je prije tri godine zajedno s Domagojem Toblerom (24) iz Josipovca pokraj Osijeka “pao” sa 1,2 kilograma kokaina na aerodromu u paragvajskom Asuncionu nedavno je osuđen na 18 godina zatvora. Drogu su krijumčarili u želucima. Dok je iz Toblera izvađeno 25 kapsula kokaina, Novakoviću su uz pomoć laparoskopske operacije “izvukli” 37 kapsula.

J. Novaković sina nije vidjela tri godine. Čuje se s njim telefonom četiri puta na mjesec. Zove ga subotom, a svaki je poziv stoji oko stotinu kuna. Do kraja godine, kaže, ako Bog da, planira ga posjetiti u Paragvaju.

– Idem po svoje dijete i novce koje smo dali odvjetniku Edgaru, oko tisuću dolara da bi ga branio. Prevario nas je jer ništa nije dao sucima, nego je sve uzeo sebi – kaže ona. Smatra da je njezin sin žrtva zločina.

– Rekla sam policiji da mu je pištolj bio prislonjen na čelo te da drogu nije ni kupio. Tražim da se dijete izruči Hrvatskoj. Ovdje ću ga barem moći posjećivati – apelira Jasminka Novaković. Sin joj je rekao u jednom razgovoru da se sudilo i dvojici mađarskih državljana koji su prenosili iste količine kao i oni, ali su Mađari, prenosi majka, dobili po šest godina zatvora. – Gdje je tu pravda? – pita se Jasminka Novaković.

Komentara 9

UN
unbekant
17:17 18.11.2013.

majka izjavljuje da drogu ni je ni kupijo,a on izjavljuje,da su i dvojica madjara uhicena i da su imsli istu kolicinu droge,kao i njih dvojica?????????

SW
swimm
19:52 18.11.2013.

nije pazio drugi put ce promisliti kakvim ce se "biznisom " baviti

Avatar madcap
madcap
17:47 18.11.2013.

Prevario ih je jer ništa nije dao sucima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije