Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo uvjetna kazna

Majka koja je godinu i pol tukla i zanemarivala sina neće ići u zatvor

Bjelovar: Pješak poginuo u naletu auta u naselju Jošine
Foto: Damir Spehar/PIXSELL, ilustracija
03.01.2024.
u 11:38

Dok je bila zaposlena u Austriji i odsutna od kuće, u potpunosti je zanemarila skrb o djetetu. Nije mu kupovala niti odjeću i školski pribor

Od početka 2021. godine do lipnja 2022. 42-godišnja majka nasilno se ponašala prema svom maloljetnom sinu. Nazivala ga je raznim pogrdnim imenima te ga fizički kažnjavala zbog čega je optužena za kazneno djelo povrede djetetovih prava, potvrdio je Općinski sud u Bjelovaru. 

– Udarala ga je otvorenim dlanom ruke po glavi i tijelu, da bi neutvrđenog dana tijekom svibnja 2022. godine dijete udarila šakom u glavu uslijed čega je isti pao na pod gdje ga je udarala nogama – stoji u optužnici, prenosi Bjelovar.live. Dječak je tada pobjegao i sakrio se u garažu, a u napadu je zadobio i ozljedu glave.

Majka mu nakon toga nije osigurala liječničku pomoć, a dok je bila zaposlena u Austriji i odsutna od kuće, u potpunosti je zanemarila skrb o djetetu. Nije mu kupovala niti odjeću i školski pribor.

Od suda se traži da majci izrekne uvjetnu zatvorsku kaznu s rokom kušnje od tri godine. U zatvor bi prema tome morala ići samo ako u tom periodu počini novo kazneno djelo.

VIDEO Izjava iz PU osječko-baranjske nakon ozljeđivanja djeteta petardom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije