Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Majka i sin iz Lokvičića uhićeni zbog preprodaje ukradenih vozila

policija
Hrvoje Jelavić/Pixsell
24.11.2011.
u 12:10

Majka i sin, Ljubica i Ante prekucavali su brojeve šasija na pet vozila koja su ukradena u Hercegovini i prodavali ih u Hrvatskoj

Splitska policija završila je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim Antom K. i njegovom majkom, 42-godišnjom Ljubicom K. iz Lokvičića kod Imotskog te 53-godišnjim Ivanom B. zvanim Ifan koji je prijavljen na zagrebačkoj adresi. Sumnjiči ih se da su počinili ukupno 24 kaznena djela, 15 krivotvorenja isprava, pet ovjeravanja neistinitog sadržaja i četiri kaznena djela prikrivanja.

Majka i sin, Ljubica i Ante prekucavali su brojeve šasija na pet vozila koja su ukradena u Hercegovini i prodavali ih u Hrvatskoj.

Godine 2009. Ivan B. zvani Ifan koji je policiji nedostupan u BiH je pribavio dvije Škode Octavije, dva Golfa 4 i Seat Ibizu. Preko Interpola utvrđeno je da su četiri vozila ukradena u Hercegovini, na području Tomislavgrada, Posušja i Širokog Brijega. Po Ivanovu naputku Ante K. kupovao je ista takva karambolirana vozila u Hrvatskoj. U Posušju su prekucavali brojeve šasija koje je Ivan dovozio na područje Imotskog gdje su ih preuzimali Ante i njegova majka. Tehnički pregled obavljali su u Stanici za tehnički pregled u Imotskom i registrirali na ime Ljubice K. Na temelju njezine punomoći Ifan ih je prodavao širom Hrvatske. Za svako prodano vozilo Ante je bio nagrađen iznosom od 300 do 500 eura. Procjenjuje se da su sebi protupravno priskrbili oko 35 tisuća eura.

Nakon saslušanja kod državnog odvjetnika Ante K. je pušten, dok je protiv njegove majke kaznena prijava podnesena redovnim putem.

Policiji nedostupni Ivan B. Ifan do sada je prijavljivan zbog teških krađa, krivotvorenja isprava, iznuda, zloporaba droga. A 23-godišnji Ante K. sin je Željka K. koji je pobjegao iz zatvora gdje je služio kaznu zbog droge. Iskoristio je slobodan vikend i pobjegao u Hercegovinu. Uhićen je prošle godine u Lokvičićima.

Komentara 10

PO
podravacc
13:26 24.11.2011.

vremena se mijenjaju,nekad su krali aute po Hrvatskoj,a prodavali u Hercegovini

AN
Antiflašist
13:36 24.11.2011.

Ha ha, pa koji li su ih samo klinac privodili, kad su odmah vani orni za daljnje poslove?.

Avatar oprosnica-za-kriminalce
oprosnica-za-kriminalce
13:11 24.11.2011.

\"Ante K. je pušten\" ?????????????????????????? Pa koji ku*ac!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije