Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Maji Žužul 4 godine zatvora jer je s računa klijenata uzela 1,4 mil. kn

maja zuzul,portal (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
21.05.2013.
u 15:52

Maja Žužul, prema optužnici, šest godina uzimala je novac s računa klijenata banke, među kojima je primjerice bio i TV novinar Robert Knjaz, i to u iznosima od par desetaka tisuća kuna pa do milijun kuna.

Maja Žužul, bivša referentica Zagrebačke banke (ZABA), na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na četiri godine zatvora jer je s računa 18 klijenata banke od listopada 1999. do rujna 2005. uzela 1,4 milijuna kuna. Teretila se i da je ZABU, koja je obeštetila klijente, oštetila za 4,4 milijuna kuna. 

Prema presudi vijeća zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem suca Željka Horvatovića, M. Žužul mora nadoknaditi štetu od 4,4 milijuna kuna, odnosno 436.968 kuna mora vratiti ZABI, a 3,9 milijuna kuna Croatia osiguranju. M. Žužul je prema optužnici s računa klijenata banke, među kojima je primjerice bio i TV novinar Robert Knjaz, šest godina uzimala novac i to u iznosima od par desetaka tisuća kuna pa do milijun kuna. U obrani se pravdala da je uzimala novac klijenata kako bi ga dalje ulagala te da su ti klijenti na kraju od svega imali dobit od 15 do 20 posto. No takvoj obrani sudsko vijeće nije povjerovalo. 

– Nijedan od klijenata nije potvrdio navode vaše obrane, a mnogi od njih su imali neugodnosti i bili su šokirani kada su shvatili da im je s računa nestao novac. Vi ste se pravdali da niste imali nikakvu imovinsku korist te da ste u to vrijeme bili u teškoj financijskoj situaciji. No financijskim vještačenjem pokazalo se da vam je kroz plaće od 1999. do 2005. isplaćeno 452.000 kuna. Istovremeno je na vaš račun uplaćeno i 1,4 milijuna kuna. Vi ste tvrdili da ne znate odakle je došao taj novac, a to je veliki nesrazmjer između vaše plaće i uplata na vaš račun koji niste uspjeli opravdati – kazao je sudac. Dodao je da je optužena svjesno šest godina podizala novac s računa klijenata, pa se sve to skupa ne može nazvati slučajnošću jer je svjesno oštetila i klijente i poslodavca.

>>Bankarica s računa Roberta Knjaza skinula 600.000 kn: Jako sam kriva!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije