Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILIPOVIĆ ODRŽAO SASTANAK

Mađarski MOL ne želi maknuti svoja dva člana Uprave Ine? 'Ne žele priznati da se loše upravljalo'

Davor Filipović obratio se medijima nakon sastanka s predstavnicima MOL-a
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
15.09.2022.
u 17:29

Kako se navodi, smatraju da je dovoljnim što je ostavku podnio predsjednik Uprave Simon Fasimon, a izvor vjeruje kako odbijaju maknuti svoja dva člana kako ne bi time priznali da se loše upravljalo

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović jučer je s predstavnicima mađarskog MOL-a održao sastanak u kojem je informirao predstavnike o odluci Vlade da Ina sav plin koji se proizvodi u Hrvatskoj mora prodati HEP-u po cijeni od 41 euro za megavatsat.

Osim toga, dotaknuli su se i afere u Ini, o čemu je Ministarstvo kratko izvijestilo priopćenjem.

''Ministar Filipović osvrnuo se na aktualni korporativni skandal u Ini te još jednom naglasio važnost provođenja neovisne revizije koju je naložio, kako bi se utvrdile sve činjenice vezane za taj slučaj. Uz reviziju vanjskih stručnjaka, Ina  provodi i internu reviziju čiji će preliminarni rezultati biti predstavljeni sljedeći tjedan na sjednici Nadzornog odbora. Ministar Filipović još jednom je ponovio kako Vlada inzistira na promjeni cijele Uprave Ine. Svi sudionici sastanka složili su se s time da je u narednom periodu, u što kraćem roku, potrebno promijeniti sustav korporativnog upravljanja koji je loš'', piše.

Ipak, 24 sata neslužbeno doznaje kako predstavnici mađarskog MOL-a zasad ne žele opozvati svoja dva preostala člana Uprave, Ferenca Horvatha i Jozsefa Simolu. Kako se navodi, smatraju da je dovoljnim što je ostavku podnio predsjednik Uprave Simon Fasimon, a izvor vjeruje kako odbijaju maknuti svoja dva člana kako ne bi time priznali da se loše upravljalo. 

- Ne mogu oni biti neodgovorni za skandal i zato će Vlada inzistirati na smjeni cijele uprave. Kako nitko nije kontrolirao što radi direktor četvrte razine, kako nisu napravljene kontrole kome se i po kojoj cijeni prodaje plin koji je proizvod tvrtke i to u situaciji kada je cijena plina otišla u nebo?  Ako i dalje budu odbijali smjenu, opcija je i sazivanje izvanredne skupštine Ine s točkom smjene cijele uprave - kazao je neslužbeno izvor. 

Odluka Vlade o razrješenju hrvatskih članova Uprave je već donesena, a trebao bi je potvrditi Nadzorni odbor krajem rujna. Ipak, Vlada ne može maknuti mađarske članove, već to mora učiniti MOL, a osobito bi moglo doći do problema ukoliko se ostali dioničari ne slože s odlukom Vlade. 

>> VIDEO Koliko zapravo vrijedi 813 ukradeni milijun? Matematičar Toni Milun izračunao: 220 ljudi bi trebalo raditi po 40 godina za taj iznos!


 
Ključne riječi

Komentara 21

AD
admzaq
18:44 15.09.2022.

A zašto bi priznali da se loše upravljalo ?!? Pa oni su super upravljali jer im je cilj i bio da unište INA-u. Pravo je pitanje hoće li itko s naše strane odgovarati za krivo upravljanje INA-om. Ustvati i nije. Svi znamo odgovor da nitko neće...

DL
Dvanaest__legija
18:05 15.09.2022.

ZNA SE tko je odgovoran za kriminal, to sigurno nisu Mađari!

NN
novo nenormalni
18:02 15.09.2022.

najbolji hrvatski ministar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije