Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optuženo pet osoba

Mađarska preuzima istragu oko smrti 71 migranta u kamionu u Austriji

kamion
Reuters/PIXSELL
04.11.2015.
u 10:51

Mađarska policija uhitila je pet osoba, četiri Bugara i Afganistanca pošto su migranti u kamionu pronađeni mrtvi

Mađarska se složila da preuzme istragu u slučaju pet osoba koje su optužene za smrt 71 migranta u kamionu na austrijskoj autocesti u kolovozu,  priopćeno je iz ureda državnog tužitelja.

Mađarska policija uhitila je pet osoba, četiri Bugara i Afganistanca pošto su migranti u kamionu pronađeni mrtvi,  što je bio slučaj koji je skrenuo pozornost na opasnosti s kojima se suočavaju stotine tisuća migranata koji ove godine prelaze Sredozemlje i Balkan.

Suočavajući se s najvećim priljevom izbjeglica od Drugog svjetskog rata , mađarska je podigla žičanu ogradu duž svoje južne granice preusmjerivši priljev izbjeglica prema Hrvatskoj i Sloveniji, gdje tisuće ljudi još uvijek prolaze svaki dan.

>> Neispričana priča preminule žrtve: U Njemačku je htio doći kako bi izliječio bolesni bubreg

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije