Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon nesreće

M. Crnkoci se ispričao, prihvatio krivnju i najavio naknadu štete

'29.06.2012., Lekenik - Nacelnik Opcine Marijan Crnkoci oporavlja se o prometne nesrece koju je iozazvao 29.travnja.(ARHIVA) Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
Nikola Čutuk/Pixsell
30.06.2012.
u 13:51

Unatoč izjavama o odstupanju s dužnosti, članovi Općinskog vijeća dali su potporu načelniku

Od mogućih promjena na čelu Općine Lekenik, nakon što je načelnik Marijan Crnkoci (HSS) pod utjecajem alkohola službenim vozilom nedavno skrivio prometnu nesreću, nema ništa. To je potvrđeno i na održanoj sjednici Općinskog vijeća, jer je prijedlog oporbene vijećnice Renate Tunjić (HNS) o referendumu povjerenja načelniku – ostao usamljen.

Izbori će biti pravi test

Nagađalo se i o razlazu u vladajućoj koaliciji HSS-a i HDZ-a, što bi dalo prevagu oporbi u pokretanju postupka smjene načelnika. Ipak, koalicija ostaje stabilna do kraja mandata.

– Načelnik Crnkoci, koji je na bolovanju, ispričao se za nesreću, prihvatio krivicu i najavio kako će osobno nadoknaditi štetu na vozilu. Prihvatili smo obrazloženje, jer bi nas referendum stajao do 150.000 kuna, a općinski proračun je već u deficitu 1,37 milijuna. Osim toga, za nekoliko mjeseci su lokalni izbori što će biti ispit za stranke i kandidate. Sada, kada Općinu očekuju i nove financijske obaveze, nema opravdanja za referendum - kazao je zamjenik načelnika Dragutin Vlahovac (HDZ), koji je nakon nesreće 29. travnja, preuzeo funkciju prvog čovjeka općine.

Kako objasniti biračima?

Općini su prispjele na naplatu i obaveze za vodovod prema Brežanima od 960.000 kuna i samo je razumijevanjem izvođača radova izbjegnuta blokada računa. Još nisu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi i infrastruktura za poduzetničku zonu, pa se parcele ne prodaju.

– Referendum o nepovjerenju načelniku je trebao biti prvi korak u sređivanju stanja u općini. Čudi me kako ga dva vijećnika SDP-a nisu prihvatila. Ne znam kako će to objasniti biračima - rekla je Renata Tunjić.

Komentara 3

IB
istina_boli
18:51 30.06.2012.

Zilavi ti lopovi, nikako da se skinu sa zlatne koke.

ČI
Čiko121
22:08 30.06.2012.

On će nadoknaditi štetu??? Pa navodno je kasko već isplatio štetu, iako je mrcina bila pijana! Hoće li kakav novinar-istraživač to istražiti!?

Avatar Butch Coolidge
Butch Coolidge
08:50 01.07.2012.

Sram ga može biti,kako uopće ima obraza pojaviti se na oči ljudima,nemogu vjerovati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije