Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjenuo uniformu

Luki je ispunjena želja iz djetinjstva: Na jedan je dan postao policijski službenik

Luka postao policajac
Foto: PU istarska
1/7
21.03.2023.
u 12:20

Nakon što je cijeli život o tome maštao, Luka Bagarić (25) konačno je na jedan dan postao policajac. PU Istarska tijekom suradnje s Down syndrom centrom Pula saznali su koliko voli policiju pa su mu omogućili da se u tome okuša. Dan je proveo u ophodnji gradskom tržnicom i kontroli prometa s kolegama

Luka Bagarić je 25-godišnji mladić s Downovim sindromom. Od malena želi postati policajac. Štićenik je Down syndrom centra Pula i završio je ugostiteljsku školu pa kaže da je konobar i policajac. Kako kaže njegova obitelj, Luka uvijek nosi tamnoplave hlače, kapu, kabanicu s policijskim logom i blok u koji piše kazne roditeljima.

 "Luka voli sve što ima veze s policijom. Za Božić je poželio policijsku majicu pa smo se morali potruditi i pronaći mu promotivne policijske materijale. Bio je oduševljen s kabanicom koju smo mu nabavili i sad jedva čeka da pada kiša pa da ju može nositi. Kad smo mu rekli gdje će provesti dan, od uzbuđenja nije mogao spavati. Ošišao se i obrijao kako bi bio uredan kao pravi policajac", rekla je Lukina sestra Marijana za Regional Express.

Luki su iz Policijske uprave Istarske omogućili da na jedan dan postane policajac. Dan je započeo zaduživanjem uniforme i kolegijem kod načelnika policijske uprave. "Kolega Luka, s nama su danas ovdje rukovoditelji policijske uprave i s obzirom na vaše dobre karakteristike, kolegij načelnika donio je odluku da ćete posebnim rasporednom rada biti u Policijskoj postaji Pula koja ima najveću problematiku na području Istarske županije. Policijski posao je težak, opasan, odgovoran i human, a mi smo ovdje kako bismo štitili građane. Želim vam dobrodošlicu i nadam se da će današnji dan biti uspješan u policijskom smislu te da neće biti previše zahtjevnih intervencija", rekao je načelnik policijske uprave Alen Klabot.

Načelnik objašnjava kako tijekom suradnje s Down syndrom centrom u Puli primjetili da Luka voli policiju i uvijek nosi policijsku kapu pa su mu stoga odlučili da na jedan dan vidi kako je biti policajac.

Nakon kolegija, u policijskoj se stanici se upoznao s terenskim zadaćama policijske ophodnje. Potom je krenuo s Anom Osmanović i Alexom Šagijem u pješačku ophodnju centrom grada. Zajedno s dvoje kolega provodio je preventivne aktivnosti na gradskoj tržnici te savjetovao građane o tome kako mogu zaštiti svoju imovinu. Zatim su krenuli u kontrolu prometa pa je Luka alkotestirao novinarku koja je pratila njegov radni dan. Luka nije dijelio kazne, ali je upozorio nekoliko građana koji su nepropisno parkirali zbog ugrožavanja sigurnosti u prometu. Potom se vratio se sa svojim partnerima vratio u stanicu. Najviše ga je zanimalo je li dobro odradio posao i kada će moći polagati ispit.

VIDEO: Tri godine od zagrebačkog potresa: Kako je izgledalo tada, a kako izgleda danas?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije