Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozvao na prekid vatre

Lukašenko poslao dramatičnu poruku: Ako se osjeti ugroženom, Rusija će upotrijebiti najstrašnije oružje

Lukašenko
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
31.03.2023.
u 12:44

Lukašenko je u svom govoru pozvao na trenutni prekid vatre u Ukrajini i početak pregovora o trajnom mirovnom rješenju, upozorivši da će Rusija biti prisiljena upotrijebiti "najstrašnije oružje" ako se osjeti ugroženom. Dužnosnici Kremlja su rekli da su primili na znanje savjet bjeloruskog predsjednika i da Putin planira o tome razgovarati s njim sljedeći tjedan

Ruski planovi za raspoređivanje taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji prilika su da se zemlja zaštiti od zapadnih prijetnji, rekao je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko. Reuters izvještava da je, u predviđenom obraćanju naciji, Lukašenko rekao da zapadne zemlje grade svoje vojne snage u Poljskoj, na granicama Bjelorusije, te ustvrdio da planiraju invaziju i uništenje njegove zemlje. "Vjerujte mi na riječ, nikada vas nisam prevario. Oni se spremaju napasti Bjelorusiju, uništiti našu zemlju", kazao je.

Rekao je i da se ne boji mogućnosti novih zapadnih sankcija protiv njegove zemlje zbog raspoređivanja ruskog taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji. Reuters izvještava da je u televizijskom obraćanju naciji Lukašenko rekao da je Minsk spreman braniti svoj suverenitet svim potrebnim sredstvima, uključujući nuklearno. Također je rekao da je Bjelorusija rasporedila kontingent specijalnih snaga na svoju južnu granicu s Ukrajinom "kako bi spriječila provokacije".

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u subotu da će Moskva stacionirati taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji, što je prvo raspoređivanje nuklearnog naoružanja izvan njenih granica od raspada Sovjetskog Saveza 1991. Minsk je rekao da će projektili ponuditi zaštitu nakon, kako je nazvao, kampanje pritiska Sjedinjenih Država i njihovih saveznika s ciljem svrgavanja Lukašenka, koji je na vlasti 28 godina, javlja Guardian.

U govoru Lukašenko je pozvao na trenutni prekid vatre u Ukrajini i početak pregovora o trajnom mirovnom rješenju, upozorivši da će Rusija biti prisiljena upotrijebiti "najstrašnije oružje" ako se osjeti ugroženom. "Nemoguće je pobijediti nuklearnu silu. Ako rusko vodstvo shvati da situacija prijeti raspadom Rusije, upotrijebit će najstrašnije oružje. Ovo se ne može dopustiti", kazao je.

Trenutačni prekid vatre u Ukrajini, na koji poziva Putinov saveznik Lukašenko, ne bi pomogao Moskvi da postigne ciljeve svoje invazije, rekao je Kremlj.

Dužnosnici su rekli da su primili na znanje savjet bjeloruskog predsjednika i da Putin planira o tome razgovarati s njim sljedeći tjedan. No Reuters citira glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova koji tvrdi da su neki elementi mirovnog plana koji je predložila Kina neprovedivi jer je Ukrajina slijedila naredbe Zapada da ne pregovara s Moskvom.

Video: Ruska zlatna mladež na frontu: Šalju u Ukrajinu i sinove moćnika, ali daleko od prve linije

Komentara 3

FU
Fusnota
13:18 31.03.2023.

Gdje samo nalaze ovakve likove, sve neki školovani ljudi s izjave su im kao iz 46. Mislim da bi bilo u redu denscifikacuju Bjelorusije odraditi,, na način da se ljudima da pravo glasa

Avatar El Indio
El Indio
23:34 31.03.2023.

Ha, znaci istina da je car Moskovije klecao pred Kinezom Xijem...nista se nisu dogovorili i odma nuklearnim prijete zapadu

SS
sokac sa drave
20:16 31.03.2023.

Normalno da ce rusi upotrijebiti nuklearno oruzje ako bude stani-pani.Ameri su na japan bacile dvije atomske bombe iako nije bila amerika ugrozena,rat je vec bio odlucen i to je bio zlocin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije