Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU Luka Mišetić, voditelj odvjetničkog tima

Luka Mišetić: Sada vjerujem da imamo pomoć

HRV-INT.jpg
import
12.01.2006.
u 20:31

U odvjetničkom timu generala Ante Gotovine, smještenom u skučenim i skromnim prostorijama u starim gradskim kućama u Trnjanskoj ulici u Zagrebu, vlada primjetno olakšanje. Razlog optimizmu jest činjenica da su, dosad prilično zaraćene strane, obrana generala Gotovine i Vlada RH, pronašle zajednički interes. Voditelj odvjetničkog tima Luka Mišetić i premijer Ivo Sanader osobno su razriješili konfliktnu praksu.

VL: Potvrđujete li Večernjakovu jučerašnju informaciju o žurnom sastanku obrana u kabinetu premijera?
Mišetić:
Da, održan je taj susret s premijerom, na kojem smo se dogovorili o suradnji između Vlade i obrane generala Gotovine, na svim razinama.

VL: Smatrate li Sanaderov stav o zajedništvu i pomoći iskrenim?
Mišetić:
Uvjeren sam u iskrenost premijera i Vlade i želju da pomognu generalu Gotovini, a i obrana je iskrena u želji da uspostavi dobre odnose i uspješnu suradnju s Vladom.

VL: Jeste li već dobili kakvu potvrdu o iskrenosti Vladina stava?
Mišetić:
Određeni dogovor s jučerašnjeg sastanka već je danas ostvaren. Riječ je o određenim važnim dokumentima. Sada sam uvjeren da su interesi Vlade i premijera gotovo jednaki interesima obrane generala Gotovine. Kompatibilni su.

VL: U čemu?
Mišetić:
Poglavito, potvrđuje se da nam je zajednički cilj srušiti teze optužnice.

VL: Kakva je bila reakcija Ante Gotovine nakon što ste mu javili o tome da je uspostavljena suradnja sa Sanaderom?
Mišetić:
Ante Gotovina zadovoljan što je uspostavljena uspješna suradnja s Vladom i premijerom. On je oduvijek tražio angažman Vlade i državnih institucija u rješavanju njegova predmeta.

VL: Sa Sanaderovom ste vladom bili u žestokom sporu, posebno kad je počela primjena Akcijskog plana. Kako to da ste to tako brzo zaboravili?
Mišetić:
Sada su druge okolnosti, a Vlada je iskazala volju da uspostavi suradnju, koju je Gotovina strpljivo čekao od hrvatskih vlada pune četiri i pol godine.

VL: Čuje se da je odvjetnički tim podijeljen oko svrsishodnosti dogovora sa Sanaderom?
Mišetić:
Prvi put to čujem, pa to je laž... A tko bi to bio protiv? Puna mi je kapa "prijatelja" koji siju ovakve spletke. Nema šanse, ma tko to priča?

VL: Priča se po kuloarima da nisu baš svi bliski generalu Gotovini zadovoljn oakvim dogovorom?
Mišetić:
Prava je samo ona informacija koja dolazi od Ante Gotovine, a vjerodostojni tumači njegova stava smo Dunja Gotovina te Marin Ivanović i ja, kao jedini opunomoćenici obrane.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije