Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skupio 67 glasova

Burilović ostaje na čelu HGK-a, prikupio puno više glasova od Oreščanina

Zarko Basic/PIXSELL
04.10.2021.
u 14:34

Odluka o kandidatima donesena je nakon završenog javnog poziva za predsjednika/predsjednicu HGK

Luka Burilović izabran je za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) za novi četverogodišnji mandat, odlučila je u ponedjeljak skupština HGK.

Burilović je dobio 67 glasova skupštinara, od ukupno njih 90 koji su glasovali.

Skupština HGK je o predsjedniku odlučivala između tri kandidata - Luke Burilovića, Dražena Oreščanina i Marina Lovrovića. Oreščanin je dobio 21 glas, a Lovrović jedan.

Upravni odbor HGK je 21. rujna raspisao javni poziv za izbor predsjednika HGK za četverogodišnje mandatno razdoblje 2022. do 2026., a natječaj je bio otvoren sedam dana. 

Odluka o kandidatima donesena je nakon završenog javnog poziva za predsjednika/predsjednicu HGK, a tijekom kojega su pristigle tri prijave. 

>> VIDEO Pavo Kostopeč o promjenama u Holdingu: Jesu li otišli zbog nestručnosti ili se odustaje od nulte tolerancije na korupciju

Ključne riječi

Komentara 11

DU
Deleted user
14:46 04.10.2021.

Izabrali čovjeka sa lažnom diplomom iz Banja Luke za čelnog čovjeka, što reći više nego da smo banana država!

SE
serafin002
16:39 04.10.2021.

kada će se ukinuti članarine za HGK za one koji nemaj interesa ni koristi od HGK ?

Avatar SileZla
SileZla
20:18 04.10.2021.

Koji glib od komore. Sjećam se kad je Nadan Vidošević zadnji put izabran u vrijeme kad se već naziralo kako će završiti. To je bilo prvi put da je imao protukandidata i mislio sam da će svi glasovati protiv njega. Danas je izbore dobio kandidat koji to ni po čemu nije trebao dobiti. Ništa nama ne pomažu slobodni izbori, mi se krećemo ravno u propast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije