Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RENDGENSKA SNIMKA

Liječnica iz KB Dubrava pokazala što koronavirus radi plućima necijepljene osobe

Foto: Screenshot HRT
1/2
08.11.2021.
u 23:24

Pacijent je došao s jako lošom kliničkom slikom, s niskom dozom zasićenosti kisika, bio je dosta dugo doma i onda je tek pozvao Hitnu pomoć, ispričala je dr. Gordana Ivanac

Liječnica iz KB Dubrava pokazala je na rendgenskoj snimci što koronavirus radi plućima.

-  Pacijent je došao s jako lošom kliničkom slikom, s niskom dozom zasićenosti kisika, bio je dosta dugo doma i onda je tek pozvao Hitnu pomoć. Završio je na intenzivnoj i dolazi do proširenja pluća zahvaćenih upalom - rekla je za HRT dr. Gordana Ivanac, radiologinja u KB-u Dubrava pokazujući rendgensku snimku mlađeg muškarca koji nije bio cijepljen.

Kod COVID pacijenata učestalo dolazi i do začepljenja plućnih arterija.

- Ovo je sve bijelo, dio gdje je upala nastala uslijed koronavirusa, ali može biti i nadogradnja neke druge bakterije. Ovdje je mali postotak, manje od 40 posto s kojim on ustvari diše - rekla je.

Promjene kod cijepljenih pacijenata su, kaže, generalno znatno blaže, imaju slabije izražene simptome teškog disanja i manja oštećenja pluća.

- Oboje su bili cijepljeni, što je iznimno važno ovdje, jedna starija pacijentica nije ni razvila značajnu upalu pluća te pacijent koji je razvio malo više zasjenjenja, područja zahvaćenih upalom, ali se on oporavio - rekla je dr. Ivanac.

VIDEO Rusi masovno dolaze u Zagreb na cijepljenje, avioprijevoznici iz Moskve lete šest puta tjedno

Ključne riječi

Komentara 14

MI
Miner22
01:22 09.11.2021.

A di je maska? Opet propust..,

ZL
Zlatnipijesak
00:25 09.11.2021.

Pogledajte koja hrpa minusa, a niti jedan komentar, covid bojna nas je posjetila i "pregazila"!!

FE
fefellerunt
01:01 09.11.2021.

Može li i slika pluća cijepljene osobe sa respiratora?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije