Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađeni na Krku

Lučki kapetan o potrazi za Nijemcima: Bili su dehidrirani, imali su sreću da su se uspjeli tu skloniti

Šibenik: Brod lučke kapetanije SAR
Dusko Jaramaz/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.07.2022.
u 18:46

Pružila im se prva pomoć, GSS-ovci su im dali robu i obuću i bili su dobro. Otac je odbio liječničku pomoć - rekao je lučki kapetan.

Otac i maloljetno dijete njemačkog državljanstva za kojima se tragalo od subote navečer nakon što su nestali na području akvatorija Krka pronađeni su živi i u dobrom stanju, potvrdilo je u nedjelju popodne Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Oko 15 sati pripadnici HGSS-a pronašli su oca i dječaka. Više je o tome u razgovoru za N1 Televiziju rekao lučki kapetan Darko Glažar.

"Oni su jučer krenuli oko 17 sati s područja malo južnije od Novog Vinodolskog, krenuli su nošeni burom prema Krku, to je od Klenovice oko 4 nautičke milje. I gubi im se svaki trag. Tragalo se duboko u noć, angažiran je avion, bila je mjesečina jaka i to nam je pomoglo da možemo što duže tragati, bili su dobri uvjeti.

Danas smo nastavili potragu, avion, helikopter, 17 ljudi iz HGSS-a.. i oko 15 sati nađeni su na području Krka, oko 2 milje južno od Vrbnika, na jednom nenaseljenom mjestu, teško pristupačnom s oštrim stijenama, oko 500 metara od obale. Imali su sreću da su se uspjeli tu skloniti. Uz pomoć HGSS-a su spušteni do broda i prevezeni nazad.

Bili su dehidrirani, pružila im se prva pomoć, GSS-ovci su im dali robu i obuću i bili su dobro. Otac je odbio liječničku pomoć", rekao je lučki kapetan.

Otkrio je da je otac 1990. godište, a dječak 2013. godište.

"Iz ovoga treba izvući pouku. Treba uvijek vidjeti kakvo je vrijeme, kakva je prognoza, u današnje vrijeme nije nikakav problem vidjeti točnu prognozu i na samoj mikrolokaciji", poručio je kapetan.

Video - Novo žarište krpelja u Hrvatskoj: Jedna osoba umrla od posljedica, zabilježena dva teška slučaja zaraze

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:37 11.07.2022.

Lučki kapetan o potrazi za Nijemcima: Bili su dehidrirani, imali su sreću da su se uspjeli tu skloniti i mi jih ovaj put nismo pokrali ili gladne uvjeravali da je to hrvatsko more i da nedamo ni milimetra pokradenog.

Avatar brons
brons
21:49 10.07.2022.

Jeste im dali račun za spašavanje, ili ide na moj račun poreznog obveznika?

PL
plenkikok
20:27 10.07.2022.

I kada vi mislite početi naplaćivati te potrage ?!?! U svim državama se one naplate od onih za kojima se tragalo. Mi smo stvarno zadnje *udale budući da se ponašamo kao pijani bogataši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije